Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Κατάληψη σε κτίριο της Cosmote για την απόλυση 120 εργαζομένων


Κατάληψη σε κτίριο της Cosmote για την απόλυση 120 εργαζομένων
Κατάληψη-λευκή απεργία πραγματοποιούν αυτή την στιγμή οι υπάλληλοι της Cosmote στο κτήριο της Αχαρνών οι οποίοι αντιδρούν στα σχέδια της εταιρείας για απολύσεις 120 υπαλλήλων που ανακοίνωσε χτες απόγευμα με Δελτίο Τύπου η εταιρία.

Ενώ κερδίζει εκατοντάδες εκατομμύρια, η Cosmote προχωράει σε απολύσεις εργαζομένων!  Με τον τρόπο αυτό, η θυγατρική του ΟΤΕ- εταιρείας στην οποία το κράτος κατέχει ακόμα μεγάλο πακέτο μετοχών, δείχνει τον δρόμο της κοινωνικής σκληρότητας και της αναλγησίας, σε δεκάδες άλλες επιχειρήσεις οι οποίες αν και ανήκουν σε ιδιώτες ή πολυεθνικές, εμφανίζονται να αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης και να μην προβαίνουν σε απολύσεις.


Ταυτοχρόνως, η διοίκηση της εταιρείας, εμφανίζεται να εμπαίζει τους απολυμένους, κάνοντας σε ανακοίνωσή της λόγο για τη μέριμνά της ώστε η απόλυση “να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους!!! Είναι σαφές ότι το διαφημιστικό σλόγκαν της εταιρείας «ο κόσμος μας εσύ» πόρρω απέχει από την πραγματική επιχειρηματική της πρακτική, που ουδόλως δείχνει ευαισθησία για το δικαίωμα στην εργασία.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Cosmote ανακοίνωσε την απόφασή της να προχωρήσει σε 120 απολύσεις,  στους εκπροσώπους των εργαζομένων, σύμφωνα με την ΟΜΕ-ΟΤΕ. Με ανακοίνωσή της η ομοσπονδία ζητάει την παρέμβαση της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ, καθώς και των σωματείων στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, καλώντας τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ σε “αγωνιστική ετοιμότητα”.
“Όταν μια τόσο κερδοφόρα επιχείρηση με έναν εκ των βασικών μετόχων της, το Ελληνικό Δημόσιο, με 2 δισ. ετήσιο κύκλο εργασιών και μισθολογικό κόστος από τα χαμηλότερα στη παγκόσμια αγορά, προχωρά σε τέτοιες ενέργειες τότε κανένας Έλληνας εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το επαγγελματικό του αύριο” επισημαίνει η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση “να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν”.

Με ανακοίνωσή της η θυγατρική του ΟΤΕ επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της ομοσπονδίας χωρίς πάντως να κάνει αναφορά στον αριθμό των εργαζομένων που πρόκειται να απολυθούν. Η Cosmote σημειώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα διακοπής δραστηριοτήτων και αναδιοργάνωσης λειτουργιών, το οποίο οδηγεί «στην κατάργηση περιορισμένου αριθμού θέσεων εργασίας».

Η Cosmote προσθέτει πως «έχει φροντίσει ώστε η λύση της συνεργασίας να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν. Το προσφερόμενο πακέτο αποχώρησης είναι από τα υψηλότερα στην αγορά και ισοδυναμεί με αποδοχές από ένα έως τρία έτη. Λαμβάνει υπόψη, μεταξύ άλλων, την ηλικία, την προϋπηρεσία, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση του εργαζόμενου, ενώ επιπλέον διατηρεί, για εύλογο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένες παροχές, όπως ατομική και οικογενειακή ασφάλιση υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης, κάλυψη δαπάνης φύλαξης τέκνων, κ.ά».

Για το ίδιο θέμα, η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου εξέδωσε πριν από λίγο ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την κυβέρνηση και καλεί τοςυ εργαζόμενους να αντισταθούν.

“Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που μαζί με την διοίκηση της COSMOTE και την εργοδοσία της Γερμανός προχώρησαν σε 120 απολύσεις στην COSMOTE και δεκάδες στο Γερμανό .

Καλούμε τα συνδικάτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους αυτών των εταιριών.

Τους εργαζόμενους να αντισταθούν να μην αποδεχτούν τις απολύσεις κάνοντας πράξη το σύνθημα ένας για όλους και όλοι για έναν

Η Εκτελεστική Γραμματεία”

ΠΗΓΗ: newpost.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...