Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Αναβλήθηκε ο τελικός μπάσκετ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός - Η Ελλάδα αδυνατεί να διοργανώσει ένα ματς!

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού και έτσι ο αγώνας αναβλήθηκε. Η αστυνομία αρνήθηκε να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του ματς.  Η απόφαση της προηγούμενης εβδομάδα να γίνει το ματς με την παρουσία μόνο παιδιών από δημοτικά σχολεία ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί αφού το Υπουργείο Παδείας δεν μπορούσε να διαθέσει τα 3000 εισιτήρια στα παιδιά.

Οι αρμόδιοι φορείς συνεδρίασαν το πρωί της Τρίτης στην αστυνομική διεύθυνση Γλυφάδας και συμφώνησαν... ότι διαφωνούν. Η αστυνομία πήρε την κατάσταση στα χέρια της και... αποφάσισε την αναβολή του αγώνα.


Η ΕΟΚ ζήτησε να γίνει το ματς όπως τα προηγούμενα χρόνια δηλαδή με φιλάθλους και των δύο ομάδων κάτι στο οποίο δεν συμφωνούσε η ΓΓΑ που επέμεινε στην παρουσία παιδιών, παρά το ότι γνώριζε πως αυτό δεν ήταν εφικτό στην προκαθορισμένη ημερομηνία.

Ο Ολυμπιακός πρότεινε να γίνει το παιχνίδι με τις ακαδημίες των δύο ομάδων στις εξέδρες, αλλά η αστυνομία διαφώνησε αφού δεν υπήρχε τρόπος να εξασφαλιστεί ότι θα βρεθούν αθλητές στο γήπεδο και όχι οπαδοί.

Η αστυνομία και η ΓΓΑ πρότειναν το ματς να γίνει χωρίς κόσμο, αλλά οι δύο ομάδες διαφώνησαν, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό θα ήταν το "τέλος" του μπάσκετ.

Ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, εξερχόμενος έκανε λόγο για απόφαση-σκάνδαλο, ενώ τόνισε ότι η ομάδα του δεν δέχεται καμία άλλη ημερομηνία για να γίνει ο αγώνας.

"Είναι μια απόφαση-σκάνδαλο. Εμείς προτείναμε να φέρουμε παιδιά από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, γύρω στα 500, μαζί με τους γονείς τους, αλλά αυτό απορρίφθηκε από τον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει καμία κενή ημερομηνία για μας. Φτάσαμε να συζητάμε αυτό το πράγμα λίγες μέρες πριν τον τελικό. Θα εξετάσουμε ξανά το ζήτημα και θα επανέλθουμε."

Από την άλλη ο μάνατζερ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος, τόνισε: "Είναι θέμα της Πολιτείας. Ίσως ήταν το πιο φρόνιμο να αναβληθεί το ματς, για να κάτσουμε όλοι μαζί και να βρούμε μία καλή λύση, ώστε το παιχνίδι να είναι πραγματική διαφήμιση. Υπήρχε πρόταση να γίνει ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών, αλλά θα ήταν δυσφήμηση για το άθλημα. Η διεξαγωγή του αγώνα με μαθητές ήταν μια καλή ιδέα, αλλά η σύσκεψη έγινε πολύ αργά. Εμείς σαν Παναθηναϊκός σεβόμαστε τις αποφάσεις της Πολιτείας και δεν ρίχνουμε λάδι στη φωτιά, ούτε θέλουμε να κάνουμε προπαγάνδα. Πρέπει να υπάρχει καλή θέληση από όλους. Η απόφαση της αναβολής και επηρεάζει και δεν επηρεάζει τον Παναθηναϊκό. Εμείς έχουμε πολλά Κύπελλα και δεν θέλουμε να πάρουμε ένα ακόμη πάσει θυσία. Το θέμα είναι να μη θρηνήσουμε θύματα."

Όπως γίνεται αντιληπτό και από τις πρώτες δηλώσεις των εκπροσώπων των ομάδων αναμένεται να ξεσπάσει "πόλεμος". Από την πλευρά του Ολυμπιακού ισχυρίζονται ότι η αναβολή συμφέρει τον Παναθηναϊκό που την ερχόμενη Πέμπτη έχει κρίσιμο ματς για την Ευρωλίγκα, ενώ οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την Ζαλγκίρις σε αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι.

Κι όλα αυτά την ώρα που σε ευρωπαϊκές χώρες το κύπελλο αποτελεί γιορτή και μάλιστα σε ένα γήπεδο φιλοξενούνται 8 ομάδες, χωρίς να... ανοίξει μύτη.

newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...