Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Καταγγελίες Μπουτάρη για την υπηρεσία καθαριότητας


Καταγγελίες Μπουτάρη για την υπηρεσία καθαριότηταςΗ αποκομιδή ενός τόνου απορριμμάτων από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και η μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ κοστίζουν στον δήμο 280 ευρώ. Ιδιωτική εταιρεία που κλήθηκε εκτάκτως να συνδράμει αυτές τις μέρες λόγω της τραγικής κατάστασης στην πόλη, κάνει το ίδιο έργο με 70 έως 90 ευρώ ανά τόνο.



«Δεν θα πάμε σε ιδιωτικοποίηση, αλλά θα κατεβάσουμε αυτό το κόστος στα 120 ευρώ», ξεκαθάρισε χθες Γ. Μπουτάρης, λέγοντας ότι δεν σκοπεύει να σπαταλά τα χρήματα των δημοτών της Θεσσαλονίκης, ούτε να κάνει… κοινωνική πολιτική με αυτά.

Ο δήμαρχος περιέγραψε αναλυτικά και με στοιχεία την εξωφρενική κατάσταση που παρέλαβε στον τομέα της καθαριότητας από τη διοίκηση του Β. Παπαγεωργόπουλου.

Οπως είπε, την 1η Ιανουαρίου παρέλαβε 68 απορριμματοφόρα και 12 τράκτορες, εκ των οποίων λειτουργούσαν μόλις τα εννέα απορριμματοφόρα και ο ένας τράκτορας. Από τους περίπου 700 μόνιμους εργαζομένους στην υπηρεσία καθαριότητας, μόλις 67 (!) είναι διαθέσιμοι για την αποκομιδή απορριμμάτων, ενώ οι 150 από τους υπόλοιπους απλά… αγνοούνται. «Προσπαθούμε ακόμα να τους εντοπίσουμε. Βρήκαμε 21 άτομα στην TV100 και επέστρεψαν», ανέφερε.

«Λευκή απεργία»
Ο κ. Μπουτάρης άφησε υπονοούμενα για «λευκή απεργία» των εργαζομένων, διάβασε επιστολή των μονίμων που δήλωσαν πως δεν θα εργαστούν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου λόγω κόπωσης, ενώ κατήγγειλε τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που έκαναν κατάληψη στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάλεσε τους πολίτες να κρατούν στα μπαλκόνια τους τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα, μέχρι να ενεργοποιηθεί η σύμβαση με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Επιπλέον, απείλησε με πρόστιμα τα σούπερ μάρκετ και τα μεγάλα καταστήματα που βγάζουν ανεξέλεγκτα χαρτόκουτα και άλλα σκουπίδια στον δρόμο.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...