Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Εγκατέλειψε τον Καντάφι ο Λίβυος ΥΠΕΞ


Στη Βρετανία κατέφυγε ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μούσα Κούσα, μετά την παραίτηση του από την κυβέρνηση, σύμφωνα με βρετανικές πηγές.  Ο Κούσα, σύμφωνα με τους βρετανούς, διαμαρτυρήθηκε για τις επιθέσεις δυνάμεων του Καντάφι σε αμάχους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Λίβυος ΥΠΕΞ, Μούσα Κούσα, ταξίδεψε στο Λονδίνο " με τή δική του θέληση ", αφού αποφάσισε να πάψει να εκπροσωπεί πλέον την κυβέρνηση του Μουαμάρ Καντάφι στη διεθνή κοινότητα, παραιτούμενος από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, της Λιβύης.

Στην ίδια ανακοίνωση ωστόσο αναφέρεται ότι η Βρετανική κυβέρνηση ενθαρρύνει, όσους από το περιβάλλον του Λίβυου ηγέτη, εξετάζουν το ενδεχόμενο να τον εγκαταλείψουν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Κούσα αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Φάρνμπορο, με πτήση από τη Τυνησία, στις 30 Μαρτίου.

Ο πρώην Λίβυος υπουργός Εξωτερικών και εκ των στενών συνεργατών του Καντάφι, Μούσα Κούσα, φέρεται να έχει υποβάλει αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου, από τη βρετανική κυβέρνηση.

Νωρίτερα εκπρόσωπος του καθεστώτος Καντάφι εξέφρασε τον ισχυρισμό ότι το απροειδοποίητο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών, της Λιβύης, στη Βρετανία είχε διπλωματικό χαρακτήρα.
 
cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...