Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Aπέραντη χωματερή μοιάζει η Θεσσαλονίκη - Μπουτάρης: Θα αντιμετωπιστεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος και υποστήριξε ότι μέχρι το καλοκαίρι η πόλη θα είναι υπόδειγμα και για τις ευρωπαϊκές!  Στη μάχη για την αποκομιδή των σκουπιδιών που πνίγουν την πόλη της τελευταίες εβδομάδες μπήκαν από χθες και ιδιωτικά συνεργεία. Από τα 35 απορριμματοφόρα που βγήκαν χθες, τα πέντε οχήματα ανήκουν σε ιδιωτικό συνεργείο, με εργατικό δυναμικό από την αντιδημαρχία Καθαριότητας.


Το πρόβλημα έχει γίνει πάρα πολύ έντονο καθώς πάνω από 700 τόνοι σκουπιδιών έχουν συσωρευτεί και αποτελούν πλέον εστία μόλυνσης για τους κατοίκους της πόλης. Μάλιστα, οι χθεσινές βροχοπτώσεις έκαναν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης να μοιάζουν μίζεροι κάνοντας την δυσφορία των κατοίκων μεγαλύτερη.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια με την συχνότητα που συνήθιζαν και να κατεβάζουν στους κάδους μόνο τα οργανικά απορρίματα, κρατώντας τα ανακυκλώσιμα στο σπίτι μέχρι να περιοριστεί το πρόβλημα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για το θέμα. Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση στάθηκαν καταγγελίες και δημοσιεύματα στον Τύπο, ενώ η έρευνα ανατέθηκε σε Πταισματοδίκη.

Σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναμένεται έδωσε απαντήσεις για το θέμα των σκουπιδιών που "πνίγουν" την πόλη στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 11:30. Από θέμα εξοπλισμών, οργάνωση και ανθρώπινου δυναμικού. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα έχει αντιμετωπιστεί η κατάσταση και δεν θα θυμίζει η συμπρωτεύουσα μία απέραντη χωματερή.

Στο εξής η δημοτική αρχή θα ακολουθήσει τρία βήματα για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα με την συσώρευση σκουπιδιών:
-Πλήρης αναδιοργάνωση της υπηρεσίας
-Μελέτη για το νέο προσωπικό
-Να βοηθήσουν να ξεβρωμίσει η πόλη και οι εργαζόμενοι του δήμου. 
 
newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...