Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Χέρια: Αδιάψευστοι μάρτυρες της ηλικίας

Έπειτα από δεκαετίες αφιερωµένες αποκλειστικά στις αντιρυτιδικές θεραπείες και τη σµίλευση του σώµατος, οι ειδικοί αποφάσισαν να στραφούν και στον πιο αδιάψευστο µάρτυρα της ηλικίας των γυναικών: τα χέρια.

Oταν η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ στην πρεµιέρα του «Sex and the City 2» σήκωνε το χέρι της µε χάρη, για να χαιρετήσει τους θαυµαστές της, δε φανταζόταν ότι οι παπαράτσι δε θα ζούµαραν στο λαµπερό πρόσωπο 40άρας που διαθέτει και στο λυγερό σώµα 30άρας που διατηρεί. Το φωτογραφικό «κλικ» στο χέρι της 45χρονης ηθοποιού ταξίδεψε µέσω Ίντερνετ κι εντύπων σ' ολόκληρο τον κόσµο, συνοδευόµενο από διόλου κολακευτικά σχόλια. Το φαινόµενο δεν είναι µεµονωµένο. Φέι Ντάναγουεϊ, Αντζελίνα Ζολί, Κάµερον Ντίαζ και Μαντόνα είναι µερικές µόνο από τις διάσηµες κυρίες που υποτίµησαν την εµφάνιση των χεριών τους κι έπεσαν θύµατα κακόβουλων σχολίων.


Το σώµα των γυναικών µοιάζει να µεγαλώνει µε διαφορετικούς ρυθµούς στα διάφορα σηµεία του. Από την άλλη, έχει αποδειχτεί ότι, βελτιώνοντας ένα µέρος του σώµατος, φαίνεται πιο έντονα η ηλικία κάποιου άλλου. Οι ειδικοί στον τοµέα της κοσµετολογίας ονόµασαν τo 2006 «χρονιά των χεριών» και από αυτό το χρονικό σηµείο κι έπειτα εταιρείες καλλυντικών και πλαστικοί χειρουργοί βάλθηκαν να εξαφανίσουν τα σηµάδια και από τα χέρια, καθώς προδίδουν την ηλικία.

Πώς θα προστατέψετε τα χέρια σας;
Οι ακραίες καιρικές συνθήκες είναι εχθρός των χεριών, αφού το δέρµα τους εκτίθεται περισσότερο στο κρύο του χειµώνα, τον ψυχρό αέρα και το νερό. Το συχνό πλύσιµο των χεριών -ειδικά το χειµώνα που υπάρχει µεγαλύτερη ανάγκη πρόληψης από τη µετάδοση µικροβίων και ιώσεων- κάνει τα χέρια πιο ευάλωτα. Τα απορρυπαντικά είναι ένα άλλο µελανό σηµείο. Για να προστατευτείτε, πρέπει να φοράτε πάντα γάντια κατά τη χρήση καθαριστικών. Βέβαια, µπορείτε να κάνετε κι ένα βήµα παραπάνω. Για ν' αξιοποιήσετε τη διαδικασία του πλυσίµατος των χεριών προς όφελός τους, απλώστε µια γενναία δόση παχύρρευστης κρέµας, φορέστε γάντια latex µιας χρήσης και ανοίξτε τη βρύση στο ζεστό, για να διεισδύσουν καλύτερα στο δέρµα τα θρεπτικά συστατικά της κρέµας. Θυµηθείτε, νούµερο ένα συστατικό µιας αποτελεσµατικής κρέµας χεριών είναι το αγνό βούτυρο καριτέ. Επιπλέον, φροντίζετε κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας να τα στεγνώνετε πολύ καλά. Η υγρασία που παραµένει στο δέρµα παγώνει µε τον αέρα και προκαλεί ξηρότητα και σκασίµατα.

∆ραστικές λύσεις
Στο φετινό Παγκόσµιο Συνέδριο Αντιγήρανσης (AMWC) -διεξάγεται κάθε Απρίλιο στο Μόντε Κάρλο-, το θέµα ήταν η ανάπλαση του δέρµατος των χεριών. Στους τρόπους αντιµετώπισης της γήρανσης των χεριών συµπεριλήφθηκαν το χηµικό πίλινγκ, οι ραδιοσυχνότητες και οι ενέσεις υαλουρόνης και αµινοξέων.

Για τις γεροντικές κηλίδες, τις πανάδες και τις υπερκερατώσεις (τις µικρές ελιές που εµφανίζονται λόγω ηλικίας) η απάντηση είναι το λέιζερ, ενώ µια περισσότερο επεµβατική πρόταση, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο και αποσκοπεί στην ανάπλαση του δέρµατος, είναι το γέµισµα των χεριών µε λίπος από άλλα µέρη του σώµατος. Η µέθοδος εφαρµόζεται και µε άλλα ενέσιµα προϊόντα, µόνο που το λίπος είναι πιο οικονοµικό. Το lifting χεριών από την άλλη είναι µια µέθοδος που καλείται ν' αντιµετωπίσει περιπτώσεις µεγάλης χαλάρωσης. Το ευοίωνο είναι ότι στο µέλλον, µέσω της ανάλυσης του DNA, θα µπορούν να δηµιουργηθούν προϊόντα sur mesure που θα στοχεύουν σε κάθε πρόβληµα εξατοµικευµένα.

agelioforos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...