Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Εκπτώσεις και στο σινεµά


Στην είσοδο του κινηµατογράφου «Παλάς», στο Παγκράτι, µια αφίσα ενηµερώνει ότι µε ένα εισιτήριο 10 ευρώ µπορεί να παρακολουθήσει κάποιος τρεις ταινίες όποτε θέλει. «Επρεπε να παραµείνουµε ανταγωνιστικοί, να αντιµετωπίσουµε την κρίση και να εκφράσουµε την ευγνωµοσύνη µας στους πελάτες που µας επιλέγουν σταθερά πολλά χρόνια τώρα» λέει ο ιδιοκτήτης του Ματθαίος Παταγάς
Η δραµατική πτώση των εισιτηρίων στους κινηµατογράφους (κάποιοι µιλάνε για πάνω από 40% σε σχέση µε πέρυσι και ακόµη περισσότερο τις καθηµερινές) αναγκάζει τους αιθουσάρχες να ξεκινήσουν προσφορές για να αντιµετωπίσουν την κρίση.

Παράδειγµα; Με δέκα ευρώ µπορείκάποιος να δει τρεις ταινίες, όποτε θέλει. Ή θεσµοθετούνται πλέον µειωµένα εισιτήρια για µαθητές, φοιτητές, σινεφίλ άνω των 60 ετών, οικογενειακά πακέτα, εισιτήρια µε δωρεάν γεύµατα, αλλά και φθηνά εισιτήρια σε πρώτες παραστάσεις. Μέχρι και εισιτήρια για ανέργους.

Σαν να οσµιζόταν από καιρό την οικονοµική κρίση, ο ΛεωνίδαςΠαπαγεωργίου είχε καθιερώσειτις προσφορές στους κινηµατογράφους «Τριανόν Filmcenter» και «Ιλιον». Σε ταινία µε τρεις προβολές, η πρώτη, ανεξαρτήτωςώρας έναρξης, έχει έξι ευρώ είσοδο στο «Ιλιον» καιεξίµισι ευρώ στο «Τριανόν». Θεσµοθέτησε, δε, και κάρτα πολλαπλών προβολώνσε προνοµιακή τιµή (10 προβολές στη συνολική τιµή των 5 ευρώ).

Κάρτα πολλαπλών προβολών έχει καιο κινηµατογράφος «Τρία Αστέρια».Εξήντα ευρώ για 10 προβολές. «∆εν είναι προσωπική και δενέχει ηµεροµηνία λήξης», διευκρινίζει ο ιδιοκτήτης του Κώστας Γρηγορίου. Για τον κάτοχο σηµαίνει όφελος περίπου30%,αν υπολογίσετε πως για δέκα απλές επισκέψεις θαξόδευε 80 ευρώ. Επίσης µπορεί να δει µια ταινίαπαρέα µε εννέα φίλους.

Το µέτρο αυτό δεν βρήκε αµέσως ανταπόκριση, λέει ο κ. Γρηγορίου. Η προσφορά του όµως άρχισε νααποδίδει τελευταία και σε σχέση µε πέρυσι η κίνηση εκτιµά πως αυξήθηκε κατά 15%. Ο ίδιος εξηγεί και τη φετινή µεγάληπτώση: «Πέρυσι είχαµε τρεις δυνατές ταινίες. Το “Αβαταρ” µε 900.000 εισιτήρια, το “Ψυχή βαθιά” µε 200.000 και το “2012” µε 300.000».

Προσθέτει, δε, πως οι ελληνικοί κινηµατογράφοι έχουν τον χαµηλότερο δείκτη επισκεψιµότητας – µόλις 1,2% – σε όλη την Ευρώπη.

Μειωµένο εισιτήριο µε ισχύ και το Σαββατοκύριακο έχειο «Μικρόκοσµος» στο Κουκάκι. «Είναι πέντε ευρώ σε ταινίες που φέρνουµε εµείς, για ηλικιωµένους, µαθητές, φοιτητές και ανέργους», εξηγεί η κ. Μαργαρίτα Σωτηροπούλου. Στην αρχή ο κόσµος δεν το ήξερε, όµως «το έµαθε από στόµα σε στόµα και έχουµε προσέλευση». Οικογενειακά πακέταέχειτο «Νανά Cinemax» στη ∆άφνη. Ακόµακαι σε αίθουσα προβολής 3D ταινιών το οικογενειακό εισιτήριο (δύο ενήλικοι καιδύο παιδιά) κοστίζει 42 ευρώ. Ανάλογα προγράµµατα έχει και το «Αελλώ» στην Πατησίων. Στον χορό τωνπροσφορών µπήκεκαι η εταιρεία διανοµής ανεξάρτητωνταινιών New Star.

Η εταιρείακαθιέρωσε εισιτήριο τριών ευρώ για ανέργους και εργατικό στα πέντε ευρώ, στους κινηµατογράφουςπου προβάλλουν ταινίες της.

Τα πολυσινεµά«Village» προσφέρουν µέσω κενού SMS κάθε Τετάρτη δύο εισιτήρια στην τιµή του ενός και δύο γεύµατα στην τιµή του ενός σεαµερικανική αλυσίδα εστιατορίων, µας ενηµερώνει ο εκπρόσωπός τους Μπάµπης Μοσκόφογλου. Ακόµη, υπάρχει και οικογενειακόπακέτο σε τρεις εκδοχές «µε εισιτήρια και γεύµατα combo». Τέλος, στα πολυσινεµά της «Odeon» τα µέλη της κάρτας Odeon Cineφίλοι έχουν έκπτωση ένα ευρώκαι συγκεντρώνουν πόντους.

tanea.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...