Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ο «μαγικός» κόσμος της Σούπερ Λίγκας!


Ο «μαγικός» κόσμος της Σούπερ Λίγκας!

Όλα αγγελικά πλασμένα τα είδε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Bαγγέλης Μαρινάκης, που μαζί με Μποροβήλο και Κομνηνό παρουσίασαν μια μαγική εικόνα ενός... αναβαθμισμένου πρωταθλήματος. Με άκομψο τρόπο αρνήθηκε ο Μαρινάκης να απαντήσει σε ερωτήσεις για το σκάνδαλο με τις κασέτες, που συγκλονίζει το ποδόσφαιρο!




Παράλληλα ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας έκανε και ... φροντιστήριο σε δημοσιογράφους πώς να μην πολεμούν το ποδόσφαιρο, ενώ επιτέθηκε στον γγΑ Παναγιώτη Μπιτσαξή! Φυσικά δεν πήρε καμία θέση για το σκάνδαλο που συγκλονίζει το ποδόσφαιρο με τις καταγγελίες και τις κασέτες, αποφεύγοντας να απαντήσει και μιλώντας απρεπώς προς τους δημοσιογράφους. Όλα καλά, λοιπόν, στο ελληνικό πρωτάθλημα σύμφωνα με τους ανθρώπους της Σούπερ Λίγκας, οι οποίοι μόνο καλά λόγια είχαν να πουν και ανακάλυψαν ακόμα και αύξηση των θεατών στα γήπεδα!!! Να επισημάνουμε ότι τη συνέντευξη σε κεντρικό ξενοδοχείο παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος και ο πρόεδρος του Πανιωνίου Γεράσιμος Βεντούρης.
Δείτε τι είπαν:

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Superleague, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος τόνισε: Σύντομα ολοκληρώνεται μια πενταετία λειτουργίας της SUPER LEAGUE. Πέντε χρόνια πετυχημένης πορείας, xωρίς αυτό να σημαίνει και ότι ήταν χωρίς προβλήματα ή ότι έχουν λυθεί όσα υπάρχουν.

Όμως σίγουρα η Λίγκα δεν είναι «ένα καρτέλ ισχυρών από όπου αναδύεται σήψη και διαφθορά», όπως ανέφερε σε τελευταία του συνέντευξη ο κ. Μπιτσαξής. Χαρακτηρισμός ο όποιος είναι τουλάχιστον αστήρικτος, αβάσιμος και συνεπώς  συκοφαντικός. Η Λίγκα επίσης δεν φιλοδοξεί να γίνει κάτι αντίστοιχο με το κατηχητικό της ενορίας του κ. Μπιτσαξή, όπως φαίνεται ότι θα ήθελε ο ίδιος και δήλωσε στο ένθετο της Καθημερινής το τελευταίο Σαββατοκύριακο. Σίγουρα, πάντως, ένα πρωτάθλημα που θα διοργάνωνε η ενορία του δεν θα ενδιέφερε κανέναν και πιθανώς ούτε τον ίδιο.

Η προσπάθεια εξορκισμού των εκατοντάδων προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, με το κυνήγι μαγισσών του κ. Γενικού, ευτυχώς δεν φαίνεται να βρίσκει πολλούς αποδέκτες.

Εμείς πάντως, η Λίγκα, οφείλουμε όχι μόνο να απαντήσουμε αλλά και να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ τα όσα λέμε. Αντίθετα με τον κ. Γενικό, που μέχρι σήμερα κάνει αόριστες δηλώσεις και καταγγελίες και τα βάζει με τους φανταστικούς εχθρούς του νόμου και της τάξης.

Αντί για φανταστικούς πολέμους, που διεξάγονται μόνο για την ικανοποίηση των ΜΜΕ και του κοινού, ας μιλήσουμε ειλικρινά και με στοιχεία. Όχι χαρακτηρισμοί και επίθετα εντυπωσιασμού. Σήμερα θα παρουσιάσουμε σημαντικά στοιχεία και περιμένουμε το ίδιο να κάνει και ο κ. Γενικός και μάλιστα άμεσα, διαφορετικά ή θα πρέπει να ανασκευάσει ή η συμπεριφορά του θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους προϊσταμένους του.

Αν θέλει να πατάξει τη βία στα γήπεδα είμαστε μαζί του. Αλλά θα πρέπει κάποτε να σταματήσουμε να μασάμε την ίδια καραμέλα. Εδώ και αρκετό καιρό, κατέθεσα πρόταση για εφαρμογή των κανονισμών της UEFΑ σε συνδυασμό βέβαια με τη σωστή λειτουργία και όλων των άλλων συντελεστών. Δυστυχώς δεν είδα κανέναν να αντιδρά.

Η Αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Είμαστε η χώρα με τις λιγότερες συλλήψεις παραβατών φιλάθλων στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι έχουμε πρόβλημα. Γιατί δεν συλλαμβάνονται όλοι αυτοί που καίνε, που λιθοβολούν, που σπάνε, που μεταφέρουν βεγγαλικά, που επιτίθενται σε αστυνομικούς;

Δαπανήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης των γηπέδων, τα οποία χειρίζεται αποκλειστικά η ΕΛΑΣ, ας μας πουν πότε χρησιμοποιήθηκαν για τον εντοπισμό και τη σύλληψη υπευθύνων για παραβατική συμπεριφορά; Πότε παρουσίασε ο κ. Γενικός σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες το έργο τους για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα;

Και επιτέλους τι ακριβώς προτείνει; Εκτός βέβαια από το μόνιμο, ότι πρέπει να γίνει αυστηρότερος ο Πειθαρχικός Κώδικας για τις ομάδες.

Όπως θα σας εξηγήσει αργότερα με στοιχεία και ο κ. Κομνηνός, έχουμε τον πλέον αυστηρό πειθαρχικό κώδικα. Κάθε χρόνο προστίθεται και μία καινούργια δικαστική Αρχή στο χώρο του ποδοσφαίρου. Κάθε χρόνο αυξάνονται οι ποινές που επιβάλλονται στις ΠΑΕ. Κάθε χρόνο πληρώνουμε περισσότερα στην Αστυνομία, από κρατήσεις στα τηλεοπτικά έσοδα και στα εισιτήρια.  Κάθε χρόνο πληρώνουμε περισσότερους φόρους. Γιατί κανένας αστυνομικός διευθυντής δεν ενημερώνει ποτέ για τη μέθοδο και τους τρόπους που χρησιμοποιούν και για την αποτελεσματικότητά τους; Γιατί δεν βλέπουμε ποτέ να καλούνται στην εισαγγελία αυτοί που τα έσπασαν, τα έκαψαν, που επιτέθηκαν; Γιατί δεν βλέπουμε καταδίκες αυτουργών, αυτών που δημιουργούν τη βία, αλλά καλούνται μόνο οι ΠΑΕ στην αθλητική δικαιοσύνη; Και η Δικαιοσύνη της ελληνικής Πολιτείας τι κάνει με όλους αυτούς που πετροβολούν και επιτίθενται κυρίως σε αστυνομικούς;

Οι ΠΑΕ καταδικάζονται γιατί η αθλητική δικαιοσύνη λειτουργεί, και καταδικάζονται αυστηρότατα. Αυτοί που τα σπάνε όμως, κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται με αυτούς.

Ξέρουμε όλοι ότι το πρωτάθλημα που διοργανώνει η Λίγκα μας είναι το μεγαλύτερο θέαμα στη χώρα και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σχεδόν του 80% του ελληνικού πληθυσμού. Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στον αριθμό των καθημερινών αθλητικών εφημερίδων, στις χιλιάδες blog, ιστοσελίδες που το αφορούν και στα εκατομμύρια εισιτήρια που πωλούνται κάθε χρόνο και στα μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης

Ξέρουμε επίσης ότι έχει προβλήματα, άλλοτε μικρά και άλλοτε μεγάλα, που όλα, λόγω της προσοχής και του ενδιαφέροντος, διογκώνονται και μοιάζουν κολοσσιαία γεγονότα, ακριβώς επειδή αποτελούν κομμάτι του μεγαλύτερου θεάματος στη χώρα. Ειδικά σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής, και όχι μόνο, κρίσης.

Ξέρουμε ότι υπάρχουν προβλήματα με τη διαιτησία, από την πρώτη μέρα το δήλωσα και δυστυχώς επαληθεύτηκα, αλλά πιστεύω ότι έχουμε και αξιόλογους διαιτητές και αξιόλογους πρώην διαιτητές για την διαχείριση της ΚΕΔ, απλά θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία, και πρέπει να τους στηρίξουμε για να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς φόβο.

Ξέρουμε επίσης ότι η Λίγκα δημιουργήθηκε για να βελτιώσει τη διοργάνωση του πρωταθλήματος, να δημιουργήσει οικονομικά καλύτερες συνθήκες ανταγωνισμού, να δυναμώσει τις μικρές και τις μεσαίες ομάδες ώστε το θέαμα να είναι καλύτερο και να παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Και το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό.

Σήμερα οι πλειονότητα των ΠΑΕ της Α’ Εθνικής έχει τουλάχιστον τριπλασιάσει τα έσοδά της σε σχέση με το παρελθόν. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό μέχρι την τελευταία ημέρα. Εφαρμόζουμε το πλέον αυστηρό σύστημα αδειοδότησης.

Και το κράτος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ. Ούτε καν για τα στάδια που ανήκουν στη Γενική Γραμματεία, τα οποία συντηρούνται και επισκευάζονται, σε σημαντικό βαθμό, με χρήματα των ΠΑΕ. Δείτε τι συμβαίνει σε όσα καταπληκτικά στάδια χτίστηκαν για τους Ολυμπιακούς και δεν παίζει κάποια ποδοσφαιρική ομάδα. Όλα τα έσοδα των ΠΑΕ και της Λίγκας προέρχονται από ανταποδοτικές συμβάσεις, από εμπορικές συνεργασίες προβολής εταιριών. Με αυτά τα χρήματα πληρώνονται οι ομάδες των νέων, οι ακαδημίες ποδοσφαίρου. Με χρήματα που δεν εισπράττουμε από το κράτος αλλά από τη σωστή και νόμιμη εμπορική αξιοποίηση του προϊόντος. Με αυτά τα χρήματα επίσης πληρώνονται οι ποδοσφαιριστές μας, όλων των ηλικιών που απαρτίζουν τις εθνικές ομάδες και όχι από κρατικά χρήματα. Να θυμηθούμε μόνο ότι η Ελλάδα είναι δέκατη στο κόσμο σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.

Πώς είναι λοιπόν κρατικοδίαιτο το ποδόσφαιρο; Ακόμα και στην περίπτωση της ΕΠΟ, και εκεί η Λίγκα και οι ΠΑΕ καλύπτουν ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος του ετήσιου προϋπολογισμού του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Σε ό,τι αφορά την ΟΠΑΠ, να θυμίσουμε, ότι η ΟΠΑΠ είναι μία Α.Ε. εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και η σχέση της με το ποδόσφαιρο βασίζεται εξολοκλήρου σε εμπορική βάση με παροχές και αντιπαροχές ιδιαίτερα σημαντικές, που συμβάλλουν καθοριστικά στην κερδοφορία της, με συμβάσεις που προβλέπουν δεσμεύσεις και υποχρεώσεις και από τις δύο πλευρές. Δεν κρέμεται από τις αποφάσεις του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, αλλά στηρίζεται στους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται σε κάθε σύμβαση.

Δεν προσπαθήσαμε ποτέ να κρύψουμε τα προβλήματα, πρώτοι εμείς πήγαμε στην Πολιτεία και ζητήσαμε συνεργασία για να τα αντιμετωπίσουμε, να τα επιλύσουμε. Αλλά η κατάληξη είναι πάντα η ίδια. «Αυξήστε τις ποινές στις ομάδες»

Τώρα, βέβαια σε αυτά προστέθηκε και το «πηγαίνετε το πρωτάθλημα στην ΕΠΟ».

Ο πολιτικός σχεδιασμός και η πολιτική βούληση εξαντλείται σε αυτή τη σύντομη πρόταση: «Αυξήστε τις ποινές στις ομάδες».

Λυπάμαι, αλλά έτσι δεν θέλουμε ποδόσφαιρο αλλά αποδιοπομπαίους τράγους. Να είστε σίγουροι ότι κανένας μας δεν θέλει να παίξει αυτό το ρόλο. Πόσο μάλλον όταν πρέπει να ενισχύουμε τις ομάδες και από δικά μας χρήματα.

Στη συνέχεια ο κ. Κομνηνός θα σας παρουσιάσει τα στοιχεία του έργου της Λίγκας, τόσο τον τελευταίο χρόνο όσο και τα πρώτα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της. Όπως είπα και πριν, είναι η σειρά της Πολιτείας να κάνει σοβαρή δουλειά, με σοβαρές προτάσεις, με σχεδιασμό και συνεργασία.

Πρέπει κάποια στιγμή κάποιος να συντονίσει την αξιοποίηση των συστημάτων εποπτείας γηπέδων που πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος εκατομμύρια ευρώ. Πρέπει επιτέλους κάποιος να συντονίσει το έργο των κυβερνητικών υπηρεσιών (Αστυνομία-Δικαιοσύνη) και των ποδοσφαιρικών Αρχών για την αντιμετώπιση της βίας.

Με την ευκαιρία θέλω να κάνω έκκληση σε όλους όσους ζουν και εργάζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και γύρω από αυτό (συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιογράφων)να μην πριονίζουν το κλαρί που κάθονται. Μπορεί να έχει προβλήματα, και θα ήταν αφύσικο να μην έχει, δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα χωρίς προβλήματα. Αλλά πρέπει και να στηριχθεί. Το ποδόσφαιρο προσφέρει τόση χαρά και αποτελεί πραγματικά καταφύγιο, ειδικά στη σημερινή δοκιμαζόμενη κοινωνία, για κάθε εργαζόμενο, αποτελεί ιδέα για τα νέα παιδιά και έχει προβάλλει και συνεχίζει να προβάλλει την πατρίδα μας στο εξωτερικό. Ας μην τα ξεχνάμε τόσο εύκολα όλα αυτά.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι μας,με δημιουργικό διάλογο και επικοδομητική κριτική, να βελτιώσουμε και άλλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σας ευχαριστώ...

Στη συνέχεια τον λόγο ανέλαβε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Superleague, Γιώργος Μποροβήλος: «Ερχόμαστε σαν Σούπερ Λίγκα να αποδείξουμε το αυτονόητο. Βλέπουμε όλους να κόπτονται και να παρουσιάζονται βασιλικότεροι του βασιλέως για το καλό του ποδοσφαίρου και να μην ενδιαφερόμαστε εμείς. Αυτό είναι ένα οξύμωρο σχήμα. Ο πρώτος που πρέπει να ενδιαφέρεται και πραγματικά ενδιαφέρεται είναι η Σούπερ Λίγκα. Λάθη γίνονται, είναι ένας νέος συνεταιρισμός, μόλις τεσσάρων ετών, αλλά έχει πετύχει πάρα πολλά. Όποιος κι αν λέει πως κόπτεται για το ποδόσφαιρο ξεκινά από ίδιον όφελος. Υπάρχει περίπτωση η Σούπερ Λίγκα να μη θέλει ένα καθαρό ποδόσφαιρο;

Εμείς θα πρέπει να είμαστε αντίπαλοι στα 90 λεπτά και σε όλα τα άλλα ενωμένοι, γιατί βαλλόμεθα πανταχόθεν. Γίνονται κάποιες καταγγελίες για τα κακώς κείμενα στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να είναι κι έτσι. Το ζήτημα είναι αυτός που καταγγέλλει να μπορεί και να το αποδείξει, γιατί η ζημιά που γίνεται στη Λίγκα και το ποδόσφαιρο είναι ανυπολόγιστη. Είμαστε έτοιμοι και θα προτείνουμε αυστηροποίηση σε αυτές τις διαδικασίες. Δεν θέλουμε να κρύψουμε τίποτα. Οι καταγγέλλοντες πρέπει να παρέχουν αποδείξεις, ώστε οι αρμόδιες αρχές να εξαφανίσουν τον καταγγελλόμενο. Διαφορετικά να εξαφανίσουν τον καταγγέλλοντα. Δεν θέλουμε να κρύψουμε τίποτα. Αλλά δεν μπορεί να γίνει δουλειά με το άκουσα, είδα, μου είπανε. Αυτός που ακούει όλα αυτά δεν θα κάνει το δικαστή, ούτε τον κριτή και λέει ‘πού να πάω όπως τα μαγειρεύουν και τα κασετοποιούν;’. Αυτό που μένει στον θεατή είναι πως όλα είναι σάπια. Πώς να φέρεις μετά κόσμο, οικογένειες στα γήπεδα, χορηγούς, και πώς διώξεις τη βία; Τα πρόστιμα έφτασαν στο Θεό! Όλες οι ομάδες πληρώνουν, αλλά δεν έγινε τίποτα. Η βία είναι και εισαγόμενη. Λέγαμε κάποτε ότι φταίει το ποδόσφαιρο, αλλά γεμίσανε και τα άλλα αθλήματα με σπασμένα καθίσματα και χίλια προβλήματα.

Έχουμε κι εμείς τις ευθύνες μας, τις αναλαμβάνουμε, αλλά αυτό που πάει να περάσει στην κοινή γνώμη, πως για όλα φταίνε οι ΠΑΕ, είναι άδικο. Η Σούπερ Λίγκα είναι ένας συνεταιρισμός που προσπαθεί για το καλύτερο. Δεν τα κάνει όλα καλά, αλλά δεν θα πρέπει να φορτώνονται όλα στην καμπούρα της Σούπερ Λίγκας και των ομάδων. Οι ομάδες είναι οι πρώτες που ενδιαφέρονται για ένα καθαρό και καλό προϊόν. Γιατί αν το προϊόν εκφυλιστεί, πού θα απευθύνεται; Σε ποιους θεατές, σε ποιους χορηγούς;»

Tέλος, ο εκτελεστικός διευθυντής Σούπερ Λίγκας, Πατρίκ Κομνηνός, παρουσίασε με διαφάνειες το πώς στήθηκε ο συνεταιρισμός της Σούπερ Λίγκας και τους σκοπούς του, ενώ αναφέρθηκε στις ενέργειές της για την αναβάθμιση και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος, όπως και όσα έγιναν για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη χώρα μέσω της αναβάθμισης των πρωταθλημάτων υποδομής. Ακολούθως τόνισε: «Υπάρχει ανοδική τάση τα εισιτήρια. Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις με το 1985/86. Αν προσθέσουμε και τα εισιτήρια των play-offs ξεπερνούμε τα 2 εκατ. εισιτήρια το χρόνο, κάτι που είναι το 20% του πληθυσμού και δεν είναι αμελητέος αριθμός. Τον τελευταίο χρόνο υπήρχε μικρή πτώση λόγω της οικονομικής κρίσης. Αυτό έχει οικονομικά οφέλη για τις ομάδες και ένα καλύτερο προϊόν».

Παράλληλα ανέφερε: «Την πρώτη μας χρονιά είχαμε έσοδα 10 εκατ. ευρώ και τώρα έχουμε 70 εκατ. ευρώ, μιλάμε δηλαδή για επταπλασιασμό εσόδων. Η φετινή χρονιά θα φτάσει πάνω από 66 εκατ. ευρώ. Μεγάλο ρόλο παίζει σε αυτό η συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Κατηγορούμαστε πως ασχολούμαστε με τα χρήματα. Δεν νομίζω πως η Premier League ή οποιοδήποτε άλλο μεγάλο πρωτάθλημα δεν ασχολείται με τα χρήματα. Τα έσοδα που πηγαίνουν από τη Σούπερ Λίγκα υπέρ της ΕΠΟ και την Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής είναι πολλά. Αντιλαμβάνεται κανείς πως τα αυξημένα έσοδα της Σούπερ Λίγκας έρχονται να βοηθήσουν το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για τη συνεργασία με τον ΟΠΑΠ είπε: «Δεν υπάρχει χρηματοδότηση. Είναι μια ανταποδοτική σύμβαση χορηγίας. Είναι μια εμπορική συμφωνία, που σήμερα εδώ γίνεται με τον ΟΠΑΠ κι έξω γίνεται με κάποιες άλλες εταιρείες. Δεν είναι κάτι που δίνεται δωρεάν, ούτε κάτι που έχει αμελητέα αξία και ποσότητα».

Ακολούθως, ο Πατρίκ Κομνηνός χαρακτήρισε το τρέχον πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών κάνοντας λόγο για την ισομερή κατανομή των εσόδων, τη θέσπιση των play-offs, την πριμοδότηση των βαθμών (20.000 ευρώ ο βαθμός) και την αποκέντρωση του πρωταθλήματος.

Αναφορικά με την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας, αρχικά ξεκαθάρισε ποιες αρμοδιότητες έχει η Αστυνομία (κάνοντας λόγο για τις λιγοστές συλλήψεις), η Πολιτεία (αναφέροντας πως δεν έχει επιβληθεί καμία ποινή φυλάκισης), η ΕΠΟ και τέλος της Σούπερ Λίγκας. Μάλιστα στάθηκε και στο ποσό των προστίμων που έχει επιβληθεί στις ομάδες στα χρόνια λειτουργίας της Σούπερ Λίγκας και το οποίο έφτασε συνολικά τα 7.961.330 ευρώ.

«Εμείς ζητάμε να τιμωρηθούν επιτέλους οι υπαίτιοι. Δεν ζητάμε κάτι καινούριο, αλλά την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας», τόνισε ο κ. Κομνηνός και πρόσθεσε: «Ο Έλληνας φορολογούμενος έχει πληρώσει 13 εκατ. ευρώ για τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης στα γήπεδα και δεν χρησιμοποιούνται».

Ακολουθούν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου...

Ερώτηση:
Ο κ. Πιλάβιος είπε ‘εύχομαι το ελληνικό ποδόσφαιρο να μην παίζεται κάποια μέρα στην Ευελπίδων’. Για το ζήτημα με τις καταγγελίες που έγιναν από τον κ. Κούγια… Πριν ολοκληρώσει την ερώτηση ο δημοσιογράφος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε πως δεν πρόκειται να απαντήσει και πρόσθεσε «… άλλη ερώτηση».

Ερώτηση: Ζητήσατε διάλογο με Αστυνομία και Πολιτεία. Με αυτούς που έχουν αποτύχει;

Β. Μαρινάκης: «Υπάρχει άλλη επιλογή; Σας αντιστρέφω την ερώτηση».

Ερώτηση: Τι δεν σας άρεσε φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Β. Μαρινάκης: «Ακόμη και μετά την έκκληση που έκανα πυροβολείτε το ποδόσφαιρο. Θεωρώ πως έχουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, ο κόσμος παρά την κρίση πάει στο γήπεδο και πρέπει να το στηρίξουμε. Το να λέτε πως το ποδόσφαιρο νοσεί και να γράφονται χιλιάδες άρθρα εναντίον του, δεν βοηθά. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Υπάρχουν προβλήματα, αλλά πρέπει να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος και μία εποικοδομητική κριτική. Αν τα ισοπεδώνουμε όλα, δεν γίνεται τίποτα».

Ερώτηση: Κανείς πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας δεν εξάντλησε τη διετία στην προεδρία. Θα την εξαντλήσετε εσείς;

Β. Μαρινάκης: «Το πρωτάθλημα έχει άλλες τρεις αγωνιστικές και μετά έχουμε τα play-offs. Μετά θα κάτσουμε να συζητήσουμε για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να βρούμε λύσεις».

gazzetta.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...