Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Έρχονται πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ για τη «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού


Το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων συνολικού ύψους 1,8 δισ. ευρώ, τόσο στο επίπεδο των δαπανών, όσο και των εσόδων άφησε ανοικτό ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Στόχος είναι να καλυφθούν οι σοβαρές αποκλίσεις που παρατηρούνται στο σκέλος των εσόδων τους πρώτους μήνες του έτους. Ο υπουργός, πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει πως «προχωράμε σε εξειδίκευση των πολιτικών μας, χωρίς να προβλέπονται περαιτέρωμειώσεις μισθών στο Δημόσιο Τομέα ή αύξηση συντελεστών ΦΠΑ». 


Στόχος είναι να καλυφθούν οι σοβαρές αποκλίσεις που παρατηρούνται στο σκέλος των εσόδων τους πρώτους μήνες του έτους. Παράλληλα ο κ. Παπακωνσταντίνου, στα πλαίσια ενημέρωσης για τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup ανήγγειλε και την ενεργοποίηση του μηχανισμού των τιτλοποιήσεων μελλοντικών εσόδων από τα διόδια προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος.
Σημειώνεται επίσης ότι αύριο συνεδριάζει η διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων για να αποφασίσει τη σύσταση Ταμείου Αξιοποίησης των Ακινήτων, ενώ μέχρι τα μέσα Απριλίου θα ολοκληρωθεί το τριετές μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας.

tanea.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...