Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Το «χαμένο» γυμνό πορτρέτο της Elizabeth Taylor!


 Καθιερώθηκε ως μια από τις ωραιότερες γυναίκες που πέρασαν από τη μεγάλη οθόνη. Τα βιολετί της μάτια μαγνήτιζαν το φωτογραφικό φακό που ανέδειξε την απαράμιλλη ομορφιά της. Ωστόσο και η προσωπική της ζωή ήταν το ίδιο κινηματογραφική όσο και η καριέρα της. Αμέτρητες φωτογραφίες της έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά καμιά δεν είναι τόσο αποκαλυπτική όσο αυτή. Σύμφωνα με την «Daily Mail» ένας ιδιώτης συλλέκτης, ο Jim Shaudis, παρουσίασε για πρώτη φορά ένα γυμνό πορτρέτο της 24χρονης -τότε που τραβήχτηκε η φωτογραφία – Liz .





Ήταν ένα δώρο αρραβώνων της Liz προς τον τρίτο σύζυγό της Michael Todd, τον πρώτο μεγάλο έρωτα της ζωής της όπως έχει πει η ίδια, ενώ η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον στενό της φίλο και φωτογράφο Roddy McDowall. Το ζευγάρι παντρεύτηκε λίγους μήνες αργότερα αλλά ο γάμος τους ήταν σύντομος καθώς 13 μήνες αργότερα, ο πρωτοπόρος κινηματογραφικός παραγωγός Michael Todd σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στο Μεξικό. 


Με τον πρώτο μεγάλο έρωτα της ζωής της Michael Todd

Στενοχωρημένη η Taylor έδωσε το γυμνό πορτρέτο στον βοηθό της και make-up artist Penny Taylor ενώ το 1980 αγοράστηκε από τον συλλέκτη Jim Shaudis και θεωρούνταν πλέον χαμένο. Φαίνεται όμως ότι μετά το θάνατό της ο Shaudis αποφάσισε να δείξει αυτή τη μοναδική φωτογραφία στους θαυμαστές της


Με τον παλιό της φίλο και φωτογράφο του γυμνού πορτρέτου Roddy McDowall 

agelioforos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...