Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

"Τη γλύτωσε" ο Μαντέλης

Σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή και καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, από το Τριμελές Εφετείο, ενώ κλήθηκε να πληρώσει χρηματικό πρόστιμο 7.500 ευρώ...  Σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή και καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, από το Τριμελές Εφετείο, ενώ κλήθηκε να πληρώσει χρηματικό πρόστιμο 7.500 ευρώ...Ο κ. Μαντέλης είχε κατηγορηθεί για μη υποβολή "Πόθεν Έσχες" το 2006 και το 2007, ενώ ορκωτοί λογιστές είχαν διαπιστώσει αποκλίσεις ανάμεσα στη δήλωσή του και στην πραγματική του περιουσία.

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός δεν παρέστη στο δικαστήριο, ενώ ανάλογη κατηγορία για προηγούμενα έτη έχει παραγραφεί λόγω παρέλευσης 5ετίας.

Μάλιστα, γλύτωσε τη φυλακή, καθώς η δεν έγινε δεκτή η εισαγγελική πρόταση για ποινή φυλάκισης 4 ετών. Αν γινόταν δεκτή ο πρώην υπουργός θα έπρεπε να οδηγηθεί στη φυλακή.

Το δικαστήριο επέβαλε στον πρώην υπουργό πρόστιμο 7,5 χιλιάδων ευρώ και παρεπόμενη ποινή ενός έτους στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

Με αφορμή την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου για τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη, ο συνήγορός του κ. Γιάννης Ηρειώτης δήλωσε: "Δεν θα γίνει ο Μαντέλης ο αίρων πάσης τυχόν αμαρτίας του πολιτικού κόσμου".

Όπως δήλωσε ο κ. Ηρειώτης, ο εντολέας του δεν δήλωσε τα στοιχεία για τα οποία καταδικάστηκε, διότι δεν ήταν στην κυριότητά του.
 
cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...