Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Στα "μαλακά" ο Μπερλουσκόνι λόγω... σύντομης δίκης

Σε έγκριση του σχεδίου νόμου για την λεγόμενη «σύντομη δίκη» προχώρησε η Βουλή της Ρώμης με 314 ψήφους υπέρ και 296 κατά. Η απόφαση αυτή φαίνεται να βοηθά έμμεσα την αθώωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναφορικά με την υπόθεση δωροδοκίας του Βρετανού δικηγόρου Ντέιβιντ Μιλς. 
 
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επέμεινε στην απόφαση του για το ότι δε σκοπεύει να διεκδικήσει νέα θητεία, ενώ επέδειξε ως πιθανό διάδοχο του τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντζελίνο Αλφάνο. Βέβαια, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων θα οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις του. 
 
Σε ότι αφορά το νόμο για τη «σύντομη δίκη» προβλέπει, μεταξύ των άλλων, ανώτατο χρόνο διάρκειας κάθε δικαστικής υπόθεσης, που, συμπεριλαμβανομένης και της ετυμηγορίας του Αρείου Πάγου, δεν θα μπορεί, σε ότι αφορά τα αδικήματα διαφθοράς, να ξεπερνά τα 6,5 χρόνια. 

Βαρύτερα αδικήματα όπως ανθρωποκτονίες, μαφιόζικη δράση και συμμετοχή σε οργανωμένο έγκλημα εξαιρούνται από το νόμο αυτό. 

«Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία που ευνοεί προσωπικά τον μεγιστάνα-πρωθυπουργό και την επίλυση των προβλημάτων του», τόνισε η κεντροαριστερή αντιπολίτευση, δείχνοντας την εναντίωση της.

Η βουλή της Ρώμης ενέκρινε και τη «σύντομη παραγραφή» σύμφωνα με την οποία τα άτομα με «λευκό ποινικό μητρώο» θα μπορούν να ευνοούνται, αφού η παραγραφή των αδικημάτων που συνδέονται με διαφθορά θα γίνεται έξι μήνες νωρίτερα απ' ότι συνέβαινε μέχρι τώρα.
Ο Μπερλουσκόνι μάλλον θα «πέσει στα μαλακά», αφού η δίκη στην οποία ο ίδιος κατηγορείται για δωροδοκία του Βρετανού δικηγόρου Ντέιβιντ Μιλςθα «λήξει δια νόμου», πριν μπορέσει να εκδοθεί οποιαδήποτε καταδικαστική ή αθωωτική απόφαση.

Το «ναι» της Γερουσίας θα χρειαστεί ο Μπερλουσκόνι για την οριστική έγκριση του νόμου στην οποία ο Καβαλιέρε διαθέτει... ισχυρή πλειοψηφία.

cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...