Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Αυτόχειρας 102 ετών στη Φουκουσίμα

Η καταστροφή του πυρηνικού εργοστασίου ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
Ένας υπεραιωνόβιος άνδρας 102 ετών που ζούσε κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα αφαίρεσε τη ζωή του και οι συγγενείς του πιστεύουν ότι αυτοκτόνησε επειδή δεν ήθελε να φύγει από το χωριό του, όπως διέταξαν οι ιαπωνικές αρχές λόγω των υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας.

Το χωριό του βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από το κατεστραμμένο πυρηγνικό εργοστάσιο και με την πρόσφατη επέκταση της ζώνης αποκλεισμού, έπρεπε να εκκενωθεί.

Η ιαπωνική αστυνομία την ίδια ώρα άρχισε εντατικές έρευνες κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα για τον εντοπισμό αγνοούμενων.

Περίπου 300 αξιωματικοί από την αστυνομία της επαρχίας Νταίτσι φορώντας ειδικές στολές ερευνούν μια περιοχή δέκα χιλιομέτρων γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στην περιοχή από τις 11 Μαρτίου.

Υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας εμπόδιζαν μέχρι σήμερα, την περισυλλογή των θυμάτων κοντά στο εργοστάσιο.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στην περιοχή που εκτείνεται σε διάμετρο από δέκα ως είκοσι χιλιόμετρα γύρω από το εργοστάσιο.

Ο αριθμός των αγνοούμενων από την περιοχή διαμέτρου δέκα χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο φτάνει τις 10.000.

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ
Εν τω μεταξύ υψηλά είναι τα επίπεδα ραδιενέργειας σε ποικιλίες λαχανικών που προέρχονται από καλλιέργειες σε περιοχές κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, αλλά και σε ιχθυοαλιεύματα από νερά κοντά στην τοποθεσία του πυρηνικού ατυχήματος, ανιχνεύτηκαν από τις ιαπωνικές αρχές. Την ίδια ώρα η σεισμική δραστηριότητα δεν έχει εξασθενίσει.

Όπως έγινε γνωστό, σεισμός 6,1 βαθμών σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (τοπική ώρα) στη βορειοανατολική Ιαπωνία, αλλά δεν προέκυψε κίνδυνος για τσουνάμι. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στη νήσο Χόνσου. 
 
tanea.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...