Νεκρός φέρεται να είναι ένας από τους γιους του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, ο Χαμίς, σύμφωνα τουλάχιστον με πληροφορίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αντικαθεστωτικοί και μετέδωσαν πριν από λίγο αραβικά ΜΜΕ. Ο Χαμίς φέρεται να πέθανε σε νοσοκομείο της Λιβύης, όπου μεταφέρθηκε με βαριά εγκαύματα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Χαμίς Καντάφι δεν έπεσε θύμα των βομβαρδισμών των συμμαχικών δυνάμεων, αλλά ενός αντικαθεστωτικού «καμικάζι» πιλότου, ο οποίος πριν από λίγες μέρες έπεσε με το πολεμικό του αεροπλάνο επίτηδες σε κατοικία που διέμενα η οικογένεια του Καντάφι. Πάντως το περιστατικό αυτό έχει διαψευστεί επίσημα από τη κυβέρνηση της Λιβύης.



Στο μεταξύ, όπως έχει γίνει γνωστό, ο Καντάφι σχεδιάζει «πορεία ειρήνης» των πιστών του προς την κατεχόμενη από τους εξεγερμένους Βεγγάζη. Όπως ανακοίνωσε σήμερα το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Λιβύης Jana, ο Καντάφι συναντήθηκε σήμερα με πιστούς του προκειμένου να οργανώσει μια «πράσινη πορεία» προς την Βεγγάζη. Στην πορεία αυτή θα συμμετέχουν χιλιάδες διαδηλωτές –μεταξύ τους και μέλη φυλών της χώρας που παραμένουν πιστές στον Λίβυο ηγέτη– οι οποίοι θα κινηθούν «ειρηνικά» προς τη Βεγγάζη, ενώ θα κρατούν στα χέρια τους κλάδους ελιάς.

Οι ηγέτες της Δύσης έχουν εκφράσει από χθες την πεποίθησή τους ότι ο Καντάφι θα χρησιμοποιήσει αυτή τη «δήθεν ειρηνική πορεία» για να μεταφέρει δυνάμεις που του είναι πιστές στη Βεγγάζη, μιας και δεν είναι πλέον σε θέση να κινήσει, εξαιτίας των επιθέσεων των Δυτικών, ανοιχτά τον στρατό του. Η πεποίθησή τους αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Jana, ότι τους ειρηνικούς διαδηλωτές της «πράσινης πορείας» θα τους συνοδεύουν και ένοπλοι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «υπάρχουν οπλισμένοι και στην άλλη πλευρά».

Όσον αφορά στους χθεσινοβραδινούς βομβαρδισμούς των Δυτικών δυνάμεων, σήμερα έγινε γνωστό ότι ένα διοικητικό κτίριο που βρισκόταν στο σύμπλεγμα κατοικιών του Καντάφι, στην Τρίπολη, καταστράφηκε από τις επιθέσεις. Το κτίριο αυτό φέρεται να αποτελούσε κέντρο διοίκησης των λιβυκών δυνάμεων, όπως τουλάχιστον δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της συμμαχίας. Το κτίριο, που βρισκόταν περίπου 50 μέτρα από τη σκηνή όπου ο Καντάφι συνήθιζε να δέχεται τους επίσημους προσκεκλημένους του, καταστράφηκε ολοσχερώς από έναν πύραυλο.

agelioforos.gr