Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Τέλειωσε τον τίτλο µε «εξάσφαιρο»!

Και τι δεν έκανε  χθες ο Ραφίκ  Τζιµπούρ! Με  αποκορύφωµα  αυτό το γκολ  στο αριστερό  «Γ» (το 4-0  για τον  Ολυµπιακό),  ο αλγερινός  άσος των  Ερυθρολεύκων  ήταν από τους  κορυφαίους του  γηπέδου
«Ερυθρόλευκο» τσουνάµι χθες στο Φάληρο! Ο Ολυµπιακός έπνιξε την ΑΕΚ µε έξι γκολ και σφράγισε µε ιδανικό τρόπο και µαθηµατικά την κατάκτηση του 13ου τίτλου τα τελευταία 15 χρόνια.

Ασφαλώς, αυτό είναι και το 38ο πρωτάθληµα στην ιστορία του Ολυµπιακού το οποίο πανηγύρισε τρεις αγωνιστικές πριν απότη λήξη του πρωταθλήµατος.

Στο απόρθητο φρούριο «Γ. Καραϊσκάκης» στήθηκε χθες γλέντι από τουςπερίπου 30.000

φίλους των Ερυθρολεύκων οι οποίοι δεν πίστευαν στα µάτια τους. Ούτε οι φανέλες(γαλάζιες) δεν θύµιζαντην ΑΕΚ, η οποία ήταν οµάδα για λύπηση. Ηταν η µεγαλύτερη σε έκταση σκορ νίκη του Ολυµπιακούτη φετινή σεζόν και η µεγαλύτερη µέχρι τώρα στο πρωτάθληµα.

Ο Ολυµπιακός τουΕρνέστο Βαλβέρδε έφτασε τις 13σερί νίκες στην έδρα του και πηγαίνει για το µεγάλο ρεκόρ των 15 νικών. Την ερχόµενη αγωνιστική η πειραϊκή οµάδα υποδέχεται την Καβάλα (28η) και την τελευταία (30ή αγωνιστική) θα κάνει τη φιέστα µε τη Λάρισα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ερνέστο Βαλβέρδενίκησε κατά κράτος τονσυµπατριώτη του Μανόλο Χιµένεθ, πήρε ρεβάνς για την ήττα του α’ γύρου στο ΟΑΚΑ (1-0) και έβαλε τέλος στο σενάριο που τον ήθελε να είναι προπονητής που δεν µπορεί να νικήσει σε ντέρµπι.

«Νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές», «Αντε γεια, άντε γεια,πρωτάθληµα ξανά στον Πειραιά», φώναζαν ρυθµικά οι φίλοι του Ολυµπιακού, χωρίς ούτε ένας οπαδός να µπει στον αγωνιστικό χώρο γιανα πανηγυρίσει.

Το παιχνίδι τελείωσε πριν καλά καλά αρχίσει για την ΑΕΚ. Ο Ολυµπιακός µε δύο γκολτων Τζιµπούρ, Μέλµπεργκ µέσα σε επτά λεπτά έριξε στο κανναβάτσο την οµάδα του Μανόλο Χιµένεθ. Η ΑΕΚ ήταν ανήµπορη να αντιδράσει και στο20’ δέχτηκε τρίτο χτύπηµα από τον Φουστέρ. Η ΑΕΚ χωρίςτον... Κολοσσό της στην άµυνα, τον Τραϊανό ∆έλλα, τον Μπλάνκο στην επίθεση και τους Μάκο, Καράµπελα, δεν µπόρεσενα σηκώσει ανάστηµα, όπως είχε κάνει στην Τούµπα την περασµένη Τετάρτη στο Κύπελλο.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε µπήκαν αποφασισµένοι στον αγωνιστικό χώρο σανλυσσασµένα λιοντάρια. Επιασαν από τον λαιµό τουςφιλοξενούµενους και δεν τους άφησαννα πάρουν ανάσα. Η ΑΕΚ έµοιαζε µε λαβωµένο θηρίο και γνώρισε µία από τις πιο ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία της.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν επεφύλαξε εκπλήξεις στην εντεκάδα. Στο σύστηµα 4-2-3-1 ο Τζιµπούρ έπαιξε στην κορυφή, δικαιώνοντας τον προπονητή του ότι είναι σκόρερ για τα δύσκολα. Η τριπλέτα πίσω από τον γαλλοαλγερινό φορ – Φουστέρ (στον άξονα), Μιραλάς (δεξιά), Ριέρα (αριστερά) – δούλεψε µε υποδειγµατικό τρόπο.

Στη µεσαία γραµµή οιΜοντέστο, Ιµπαγάσα έλυναν και έδεναν. Η αµυντική γραµµή µε τους Πάρντο, Μανιάτη, Μέλµπεργκ, Α. Παπαδόπουλο,Χολέµπας δεν δέχτηκε πίεση και πέρασε εύκολο βράδυ.

Η οµάδα τουΧιµένεθ έπαθε βραχυκύκλωµα.Ο εφιάλτης άρχισε µόλις στο 2’: Σεκόρνερ του Ιµπαγάσα, ο Μοντέστο έπιασε κεφαλιά, ηµπάλα πήγε στον Τζιµπούρ, ο οποίος µε καρφωτή κεφαλιά άνοιξε τον δρόµο προς τον θρίαµβο (1-0). Στο 7’ σεφάουλ του Ιµπαγάσα, ο Μέλµπεργκ πετάχτηκε µε προβολή και έκανε τον Σάχα να µαζέψει για δεύτερη φορά την µπάλα από τα δίχτυα της εστίας τους (2-0). Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ τα είχε χαµένα και στο 20’ έκανε λάθος πάσα στον Τζιµπούρ. Ο Γαλλοαλγερινός βρήκε τονΦουστέρ, ο οποίος αφού τσίµπησε την µπάλα την έστειλε µε σαδιστικό τρόπο στα δίχτυα των φιλοξενουµένων (3-0).

Ο Χιµένεθ προσπάθησε µε την είσοδο τουΛυµπερόπουλου (46’) να τονώσει την επίθεση.

Μάταια. Η ΑΕΚ δέχτηκε ακόµα τρία γκολ. Ο Τζιµπούρ απέφυγε τον Μανωλά και µε βολίδα «έγραψε» το 4-0 (61’). Ο Μιραλάς απέφυγε όποιον βρήκε µπροστά του στο 68’ και ανέβασε τον δείκτη του σκορ (5-0). Τον επίλογο έγραψε ο Χολέµπας µε δυνατό αριστερό σουτ (71’). Ο αριστερός µπακ του Ολυµπιακού είχε χάσει κλασική ευκαιρία στο 55’.

Η ΑΕΚ είχε τρία σουτ της απελπισίας µε τους Μπάχα (11’), Σκόκο (65’), Λυµπερόπουλο (78’).

tanea.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...