Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Νόμος “μπουλντόζα” εναντίον... “παράγκας” - Καταργείται η Σούπερ Λίγκα, αναλαμβάνει η ΕΠΟ

Να κλείσει η κάνουλα με τα χρήματα προς τις ΠΑΕ και να καταργηθεί η Super League είναι μόνο δύο από τις κινήσεις που ετοιμάζει το υπουργείο.  Μετά τα όσα... υπέροχα είδαμε και ακούσαμε κάποιοι επιτέλους κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μετά την επέμβαση της Δικαιοσύνης το επόμενο βήμα αν και μοιάζει κάπως αναχρονιστικό φαίνεται ότι θα είναι να επιστρέψει η διοργάνωση του πρωταθλήματος στην ΕΠΟ. Παράλληλα θα καταργηθεί η Σούπερ Λίγκα, ενώ θα αλλάξει και ο νόμος για τη λειτουργία των ΠΑΕ.


Εκείνο όμως που θα “πονέσει” περισσότερο είναι το διαγραφόμενο τσεκούρι στις επιχορηγήσεις που παίρνουν οι ομάδες.

Ο στόχος αυτής της κίνησης είναι να φύγει η διοργάνωση από τα χέρια παραγόντων, οι οποίοι θεωρούνται μέρος του προβλήματος.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο το πλαίσιο που διέπει το επαγγελµατικό πρωτάθληµα έχει φτιαχτεί στα μέτρα των προέδρων που διοικούν τις ΠΑΕ, µε αποτέλεσµα να υπάρχει σωρεία προβλημάτων, τα οποία προκύπτουν από το γεγονός  πως ελεγκτές και ελεγχόµενοι είναι τα ίδια πρόσωπα.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά πως η πολιτεία θέλει να θεσπίσει κανόνες που θα ισχύουν για όλους ανεξάρτητα από το όνομα που έχουν.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά “θα βρούµε άκρη” όπως ανέφερε και ο Γ.Γ. Αθλητισμού αναφερόμενος κυρίως στην έρευνα της Δικαιοσύνης.

newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...