Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΔΕΗ: διευκρινήσεις για τις βλάβες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων

Διευκρινίσεις αναφορικά με τιςβλάβες που προκάλεσαν στα δίκτυα τα ακραία καιρικά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα από χθές δίνει η ΔΕΗ με σημερινή ανακοίνωσή της.


Ειδικότερα, σήμερα Τρίτη, 8.3.2011, και κατά τις πρωινές ώρες παρουσιάστηκε σφάλμα στην εναέρια γραμμή υψηλής τάσης 150kV από τον Υποσταθμό Βόλου ΙΙ προς τον Υποσταθμό Λαύκου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στο νότιο Πήλιο και στις Σποράδες.
Κατά την επιθεώρηση της Γραμμής Βόλος – Λαύκος διαπιστώθηκε ότι, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών είχε καταρρεύσει ένας πυλώνας μεταξύ των χωριών Δράκεια και Άγιος Λαυρέντιος. Ήδη από το πρωί συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για την αποξήλωση του παλαιού πυλώνα και την κατασκευή νέου. Οι εργασίες ανακατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. 
Παράλληλα συνεργεία της Διανομής έχουν ξεκινήσει ενέργειες για την άμεση μερική αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης μέσω διασυνδέσεων Μέσης Τάσης.
Επίσης, παρουσιάστηκε σφάλμα στην εναέρια γραμμή υψηλής τάσης 150kV Καρύστου – Άνδρου, η οποία – μέσω του τερματικού του Λιβαδίου και υποβρυχίου καλωδίου – συνδέει τη Νότια Εύβοια με την Άνδρο. Το σφάλμα είχε σαν συνέπεια να τεθεί η γραμμή εκτός λειτουργίας και, για το λόγο αυτό, τέθηκαν σε λειτουργία εφεδρικά ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη που βρίσκονται στον Αυτόνομο Σταθμό Παραγωγής της Άνδρου, προκειμένου να καλύψουν κατά το μέγιστο δυνατόν τα τοπικά φορτία Άνδρου και Τήνου. Όπως διεκυρινίζεται στην ανακοίνωση, τα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης.
econews
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...