Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Τι είναι το Ε- ΚΑΣΑ

Δεν είναι μόνο τα 50 δις δημόσιας γης που πρέπει να πουλήσουμε. Θα μας πουλήσουν και μας τους ίδιους.

 Μισθοί, κοινωνικά επιδόματα και συνταξιοδοτικές δαπάνες βρίσκονται στο επίκεντρο της περικοπής δαπανών αξίας 15 -19 δισ. ευρώ που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την περίοδο 2011- 2015. Τρόμαξαν και οι Γιαπωνέζοι ακόμα.

Αυτή είναι η ....



λύση πακέτο που έλεγε ο πρωθυπουργός πριν πάει στις Βρυξέλλες. Και δεν είναι μόνο πληροφορίες για το πακέτο 15 -19 δισ. ευρώ στο κεφάλι όλων μας. Τάχει πει στην τρόικα και το ΔΝΤ ο Γιώργος, απλά εμείς δεν τα μαθαίνουμε και μας τα λένε λίγα - λίγα για να μην τα καταλάβουμε , πως είναι τα πιο σκληρά μέτρα που έχουν αποφασιστεί μέχρι τώρα, πραγματικά οικονομικό ολοκαύτωμα.

Από ανθρώπινο ενδιαφέρον παρακολουθούμε όλοι τι γίνεται με τους αντιδραστήρες 1, 2, 3, 4 κλπ, αλλά στους αντιδραστήρες με τους δικούς μας μέσα  κυβέρνηση , έχει αποφασίσει τα εξής:

Στον αντιδραστήρα 1 , θα μπουν μέσα 5 δισ. ευρώ από τη μείωση της δαπάνης μισθοδοσίας κατά 20%. Δεν θα  σωθούν με τίποτα αυτά. Δε πα να ρίχνουμε νερό να τα ψύξουμε, δεν πα να ρίχνουμε  τόνους κυβικών  τα αεροπλάνα, θα γίνουν ολοκαύτωμα τα 5 δις  για χάρη των συμφωνιών που υπογράψαμε.

Στον αντιδαστήρα 3, 2  θα μπουν μέσα τα επιδόματα που θα περικοπούν. Λέγεται "3,2" γιατί αυτό είναι το ποσό σε δισ ευρώ, (3,2 δισ. ευρώ)  που θα προέλθει από τη μαζική περικοπή των επιδομάτων . Μπορεί να απαιτηθούν ακόμα και εβδομάδες για να ψυχθούν οι υπερθερμασμένες ράβδοι χρημάτων της πυρηνικής εγκατάστασης στο υπουργείο Οικονομικών.

Στην κλίνη του Προκρούστη, λένε τα ρεπορτάζ,  δεν βρίσκεται μόνο το επίδομα ανεργίας και οι οικογενειακές παροχές αλλά και επιδόματα συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) , που θα μετονομασθεί σε  " Ε-ΚΑΣΑ."  Μία και έξω!Στα θυμαράκια! Τα ραδίκια ανάποδα!

Τα τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν σε όλο τον κόσμο  επιζώντες στην Ιαπωνία και  Ελλάδα,  να στέκονται ακίνητοι με χαμηλωμένα κεφάλια. Ο μέχρι τώρα απολογισμός των Μνημονίων  είναι κοντά στα 5.000. 000 άτομα,  περισσότεροι από 1.110.259 θεωρούνται στα όρια της πείνας  και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί.

pamelouketo.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...