Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

«Ο ΠΑΟ μπορεί να πάει στο CAS»

«Ο ΠΑΟ μπορεί να πάει στο CAS»

Τη δυνατότητα να προσφύγει στο CAS έχει ο Παναθηναϊκός εφόσον δεν μείνει ικανοποιημένος από τις αποφάσεις τις αθλητικής δικαιοσύνης (Σούπερ Λίγκα, ΕΠΟ) για τα επεισόδια του ντέρμπι.

Ο Παντελής Δέδες, μέλος του CAS, αναφέρεται στις νομικές κινήσεις που μπορούν να κάνουν οι «πράσινοι» αν θέλουν να προσφύγουν και στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο.
Tου Γιώργου Παπαδημητρόπουλου
Για τις νομικές κινήσεις που μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός αν δεν μείνει ικανοποιημένος από τις αποφάσεις τις αθλητικής δικαιοσύνης (Σούπερ Λίγκα, ΕΠΟ) που αφορούν τα επεισόδια στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ρωτήσαμε τον Παντελή Δέδε που είναι ο μοναδικός Έλληνας που είναι μέλος του CAS.
Tου Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου που εδρεύει στη Λωζάννη και η λειτουργία του είναι αναγνωρισμένη από όλες τις αθλητικές συνομοσπονδίες και οι αποφάσεις του γίνονται υποχρεωτικά δεκτές από την ΕΠΟ.
Ο κ. Δέδες απάντησε στην ερώτηση του SoccerPlus.gr λέγοντας: «από τη στιγμή που έχουν περαιωθεί τα εσωτερικά ένδικα μέσα ο οποιοσδήποτε μπορεί να προσφύγει στο CAS εναντίον απόφαση που έχει εκδοθεί από αθλητικό δικαστήριο. Το CAS θα εξετάσει εξαρχής την απόφαση βάσει των στοιχείων που θα του προσκομιστούν και βάσει των κανονισμών που έχει δικαίωμα να εφαρμόσει».
Υπενθυμίζεται ότι ο Παναθηναϊκός χαρακτήρισε αστεία την απόφαση της Σούπερ Λιγκ που τιμώρησε με μια αγωνιστική τον Ολυμπιακό, ενώ στο Δ.Σ της περασμένης Παρασκευής η Σούπερ Λιγκ απηύθυνε ερώτημα προς την ΕΠΟ για το κατά πόσο οι αποφάσεις του CAS πρέπει να επηρεάζουν την επικύρωση της βαθμολογίας…
soccerplus.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...