Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ίβκοβιτς: «Δεν είναι μηχανές οι παίκτες»

Ίβκοβιτς: «Δεν είναι μηχανές οι παίκτες»

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε κάποια παράπονα από τους παίκτες του για τη σταθερότητα στην απόδοσή τους, αλλά τους υπερασπίστηκε λέγοντας πως «δεν είναι μηχανές», ενώ περιμένει βελτίωση της αθλητικής κουλτούρας.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Παίξαμε με μια ομάδα έμπειρη που ξέρει να ελέγξει το ματς καλά. Μετά τη μεγάλη νίκη στην Πόλη ήθελα να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Δεν το πετύχαμε. Στο πρώτο δεκάλεπτο κάναμε κάτι. Στο δεύτερο ξεκινήσαμε με 0-7. Στο τρίτο ήμασταν ακόμα χειρότεροι. Το index είναι πάλι αρνητικό με 13 ασίστ και 16 λάθη. Δεν έπρεπε, αλλά οι παίκτες δεν είναι μηχανές. Η νίκη δεν είναι αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά οι παίκτες δεν είναι μηχανές. Ο Τεόντοσιτς δεν έπαιξε. Ο Σπανούλης δεν προπονήθηκε. Η ομάδα δεν είχε αντίδραση. Ο Γλυνιαδάκης χόρτασε με πόντους και χρόνο. Ο Γκόρντον είχε επίσης όρεξη. Προετοιμαζόμαστε για το τελευταίο ματς με τη Ζαλγκίρις. Μετά είναι μια μεγάλη ώρα για εμάς και τον Παναθηναϊκό για τον τελικό Κυπέλλου.
Σχετικά με τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό μπροστά σε μαθητές σχολίασε, «και εσείς πρέπει να πάρετε μέρος. Πρέπει να αλλάξουμε κάτι. Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου της χρονιάς όλοι υποσχέθηκαν θα γίνουν πράγματα, "στο πρώτο μπουκάλι"… αλλά ουσιαστικά τα ξεχάσαμε όλα. Στην Ισπανία με τη Βαλένθια πριν το παιχνίδι μάς περίμεναν με χειροκροτήματα. Έχασαν το ματς και βγαίνοντας έξω δίναμε αυτόγραφα. Μιλάω για την κουλτούρα. Η ελληνική δεν είναι πίσω από την ισπανική. Πρέπει να κάνουμε κάτι με πρώτες τις ομάδες. Ο τελικός Κυπέλλου πρέπει να είναι γιορτή. Μπορούμε να κερδίσουμε κάποιους νέους φιλάθλους με αυτή την κίνηση. Θα ήθελα να είχαμε τους φιλάθλους μας από κοντά».
Για τον χαρακτήρα της ομάδας και τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τόνισε ότι «οι παίκτες δεν είναι μηχανές. Με τέτοιο φόντο και τόσους τραυματίες, είναι δύσκολο να πιέζεις τους παίκτες. Τους ζητώ να είναι επαγγελματίες, αλλά δεν ξέρω τι περιμένετε από την ομάδα».
«Ίσως η Ελλάδα είναι χώρα του ποδοσφαίρου»
Σχετικά με το αν θα ξεκινήσει την προετοιμασία ενόψει Παναθηναϊκού άμεσα, απάντησε: «Αυτό είναι μέσα στη δουλειά μου. Είμαι υπεύθυνος. Δεν ξέρω αν έχει ανακοινώσει κανείς προπονητής το πρόγραμμά του».
Τέλος, σε ερώτηση για την απουσία του κόσμου είπε απογοητευμένος: «Περίμενα και εγώ τον κόσμο. Είναι καλή ώρα για τον κόσμο, αλλά ίσως θέλουν περισσότερο ποδόσφαιρο. Η Ελλάδα είναι ίσως χώρα του ποδοσφαίρου. Περίμενα ότι θα έρθει ο κόσμος του μπάσκετ».
«Η διαφορά μεταξύ μιας καλής και πολύ καλής ομάδας»
Ο Γιοτάμ Χαλπερίν επέστρεψε στη δράση και τόνισε για το ματς με τον Πανελλήνιο πως «είχαμε αρκετά σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι μας. Ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο δεν παίξαμε καλά. Θα δουλέψουμε σε ό, τι κάναμε λάθος. Ο Πανελλήνιος ήταν πολύ επιθετικός. Έρχεται μια μεγάλη εβδομάδα, πρώτα είναι το ματς με τη Ζαλγκίρις και έπειτα με τον Παναθηναϊκό».
Σε ερώτηση για την επιστροφή του από τον τραυματισμό στους κοιλιακούς είπε, «είχα έναν μικρό τραυματισμό. Δουλέυω πολύ σκληρά για να επιστρέψω όπως ήμουν πριν από δέκα μέρες. Θα δουλέψω σκληρά. Είμαστε μια εβδομάδα πριν το μεγάλο ματς και πιστεύω θα είμαι καλά».
Για τα συναισθήματά του από την απουσία από τον αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ τόνισε: «Ήμουν πολύ χαρούμενος από τη νίκη στη Φενέρ. Όχι μόνο για την πρώτη θέση, αλλά για τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία αυτής της ομάδας. Αυτές οι νίκες κάνουν τη διαφορά ανάμεσα σε μια καλή ομάδα και μια πολύ καλή. Ο καθένας θέλει να παίζει 40 λεπτά, αλλά δεν είναι εύκολο. Αυτός ο τραυματισμός είναι πια παρελθόν».
gazzetta.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...