Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Προσγειώθηκαν τα δυο C-130 στην Τρίπολη – Θρίλερ στο Πεντάγωνο δεν υπάρχει επικοινωνία με τους πιλότους

  •  Στις 3 αναμένεται και η προσγείωση του τρίτου αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Σεμπάχ
  • Απίστευτες καταγγελίες Ελλήνων της Λιβύης – “Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα”
  • “Δεν ξέρουμε για αεροπλάνα και πλοία”- “Φτάσαμε μόνοι μας στην Τρίπολη”
  • Δεκάδες Έλληνες εγκλωβισμένοι στη μέση της ερήμου
  • Στις 3 αναμένεται και η προσγείωση του τρίτου αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Σεμπάχ- 
 Απίστευτες καταγγελίες Ελλήνων της Λιβύης – “Στην πρεσβεία δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα” - “Δεν ξέρουμε για αεροπλάνα και πλοία”- “Φτάσαμε μόνοι μας στην Τρίπολη”- Δεκάδες Έλληνες εγκλωβισμένοι στη μέση της ερήμου



Όμως παρά το γεγονός ότι η πρώτη φάση της επιχείρησης ολοκληρώθηκε καλά, στο Πεντάγωνο κάθονται σε αναμμένα, αφού η επικοινωνία με τους πιλότους και ως εκ τούτου μια καθαρή εικόνα για το τι συμβαίνει εκεί, είναι από δύσκολη έως ανύπαρκτη. 

Το μόνο που κατάφερε ένας πιλότος ήταν να επικοινωνήσει με το αρχηγείο της ΠΑ να ενημερώσει ότι προσγειώθηκαν καλά και στη συνέχεια διεκόπησαν τα πάντα. Αποστολή τους να παραλάβουν περίπου 200 συμπατριώτες μας.

Η γιγαντιαία επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών από τη Λιβύη, άρχισε για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από τα ξημερώματα. Η φρεγάτα ΨΑΡΑ, διατάχθηκε να αποπλεύσει από τη Σούδα και να κατευθυνθεί στη Λιβύη. 

Αποστολή : παροχή προστασίας στα επιβατηγά πλοία που έχουν αρχίσει να μεταφέρουν Έλληνες, Κινέζους αλλά και πολίτες άλλων χωρών. Αν χρειαστεί θα παραλάβει κόσμο και η φρεγάτα.
Στο ναύσταθμο της Σούδας, βρίσκεται και δεύτερη φρεγάτα,η ΥΔΡΑ, έτοιμη να αποπλεύσει, αν χρειαστεί για Λιβύη.


Την ίδια ώρα πάντως, οι συμπατριώτες μας που έχουν εγκλωβιστεί σε δεκάδες σημεία της χώρας που αιματοκυλίζεται δηλώνουν άγνοια για την επιχείρηση σωτηρίας και κυρίως καταγγέλλουν ότι ούτε στην ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη υπάρχει έστω ένας υπεύθυνος για να τους κατευθύνει.

Ο Γιώργος Μπούσουλας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κανείς δεν σήκωνε το τηλέφωνο. Κάποια στιγμή απάντησε ένας παλαιστίνιος μεταφραστής που τους ενημέρωσε ότι σε λίγη ώρα θα έφευγε πλοίο από το λιμάνι της Τρίπολης.
Φτάνοντας όμως όπως ανέφερε ο κ. Μπούσουλας στο λιμάνι εκείνος και άλλοι 17 Έλληνες δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στο πλοίο.

Παρόμοια και η περιγραφή του Παναγιώτη Κορυφίδη που μαζί με άλλους περίπου 20 Έλληνες και Κυπρίους βρισκόταν εγκλωβισμένος σε εργοτάξιο στη μέση της ερήμου.

Με μέσα της εταιρείας, λέει, φύγαμε από τη ζώνη του κινδύνου. Δεν γνωρίζουμε τίποτε για αποστολή σωτηρίας. Η εταιρεία φροντίζει για τη στέγασή μας σε ασφαλές μέρος.
Από τη Σύρτη η Τρίπολη είναι 500 χιλιόμετρα και μας λένε να πάμε με ταξί λέει ο κ. Δημήτρης που επίσης καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή επικοινωνία με την πρεσβεία.
Όλα αυτά την ώρα που όπως περιγράφουν υπάρχουν Έλληνες διάσπαρτοι σε δεκάδες σημεία της χώρας μέσα στη μέση της ερήμου όπου επικρατούν θύελλες και η μετακίνησή τους είναι έως αδύνατη.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι 28 Έλληνες βρίσκονται σε πλοία που έχουν ήδη αναχωρήσει από τη Βεγγάζη με κατεύθυνση την Κρήτη.

Ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Δόλλης που μεταβαίνει και ο ίδιος στη Λιβύη με τα C130 Π.Α. δήλωσε πως δεν γνώριζε κάτι για τις καταγγελίες αυτές περιγράφοντας ωστόσο ότι τα αεροσκάφη πάνε όπου υπάρχει αεροδρόμιο που είναι βέβαιο ότι λειτουργεί.

Μίλησε για υπεράνθρωπες προσπάθειες να ενημερωθεί ο κόσμος, ωστόσο ο ένας μετά τον άλλο οι συμπατριώτες μας είτε δηλώνουν άγνοια για την επιχείρηση σωτηρίας, είτε καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία για να ενημερωθούν. 

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη τα επιβατικά πλοία Hellenic Spirit και Olympic Champion, έχουν ελλιμενισθεί στο λιμάνι της Βεγγάζης για να παραλάβουν Έλληνες και άλλους ξένους πολίτες και αναμένεται να αναχωρήσουν το βράδυ.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...