Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Μπάσκετ: Ολα τα σενάρια για την τύχη του Παναθηναϊκού

Ηλθαν, λοιπόν, και οι… οδυνηρές ήττες για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό που έχασε (67-68) την Τετάρτη από τη λιθουανική Λιέτουβος Ρίτας στο ΟΑΚΑ! Η έβδομη για φέτος (5 στην Ευρωλίγκα, 1 στο Πρωτάθλημα, 1 στο Κύπελλο) βάζει τους πρωταθλητές σε περιπέτειες, ωστόσο εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να προκριθούν στη φάση των «8» της Ευρωλίγκας, αρκεί να νικήσουν την Ουνικάχα Μάλαγα στην Ισπανία την τελευταία αγωνιστική του Top16 (3/3).


Αν οι Πράσινοι χάσουν στην Ανδαλουσία, μπορούν να προκριθούν ως δεύτεροι, αρκεί η Κάχα Λαμποράλ να κάνει το «δύο στα δύο», σήμερα (Πέμπτη 24/2) στη Βιτόρια απέναντι στη Μάλαγα και την ερχόμενη Πέμπτη 3/3 στο Βίλνιους απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας.

Υπάρχει και το σενάριο, που θέτει τους πρωταθλητές Ελλάδος εκτός μάχης: Αν χάσουν από τη Μάλαγα και η Κάχα Λαμποράλ κερδίσει τη Μάλαγα, αλλά ηττηθεί από τη Λιέτουβος Ρίτας.
Στο... βάθος υπάρχει και το σενάριο τετραπλής ισοβαθμίας, που ευνοεί τον Παναθηναϊκό.

Aναλυτικά τα τέσσερα σενάρια:

Ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει την πρώτη θέση αν:
Νικήσει τη Μάλαγα την τελευταία αγωνιστική στην Ισπανία και η Κάχα Λαμποράλ χάσει ένα από τα δύο παιχνίδια που τις απομένουν (Μάλαγα εντός έδρας, Λιέτουβος Ρίτας εκτός έδρας). Σε αυτή την περίπτωση, με 4 νίκες και 2 ήττες, οι Πράσινοι θα πατήσουν κορυφή και δεν θα απειλούνται ούτε από την Κάχα Λαμποράλ (θα έχει μια νίκη λιγότερη) ούτε από τη Λιέτουβος, την οποία είχαν συντρίψει (80-59) στον πρώτο γύρο και υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ο Παναθηναϊκός θα πάρει τη δεύτερη θέση αν: Η Κάχα Λαμποράλ κάνει το «δύο στα δύο» στους εναπομείναντες αγώνες (Μάλαγα, Λιέτουβος Ρίτας). Σε αυτή την περίπτωση η πρωταθλήτρια Ισπανίας θα έχει απολογισμό 4 νίκες – 2 ήττες και θα βρεθεί πάνω από τον ΠΑΟ (ακόμη και αν οι Πράσινοι επικρατήσουν στη Μάλαγα και φτάσουν το 4-2), χάρη στο +7 (77-70) του μεταξύ τους αγώνα στη Βιτόρια. Στο ΟΑΚΑ οι Πράσινοι δεν είχαν καλύψει τη διαφορά (76-74).

Ο Παναθηναϊκός θα αποκλειστεί αν: Ηττηθεί στη Μάλαγα την τελευταία αγωνιστική και η Κάχα Λαμποράλ νικήσει σήμερα Πέμπτη 24/2 τη Μάλαγα, αλλά χάσει από τη Λιέτουβος στο Βίλνιους. Σε αυτή την περίπτωση οι Βάσκοι και οι Λιθουανοί θα ισοβαθμήσουν στην κορυφή του Ε’ Ομίλου (με ρεκόρ 4-2), η Λιέτουβος θα κατακτήσει την πρωτιά μετρώντας δύο νίκες επί της Κάχα, ενώ η ισπανική ομάδα θα «πετάξει έξω» τον Παναθηναϊκό, καθώς υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Το ακραίο σενάριο τετραπλής ισοβαθμίας: Για να συμβεί αυτό (να ισοβαθμήσουν όλες οι ομάδες με 3 νίκες και 3 ήττες) θα πρέπει η Μάλαγα να κερδίσει την Κάχα Λαμποράλ και τον Παναθηναϊκό και η Κάχα να περάσει νικηφόρα από την έδρα της Λιέτουβος στο Βίλνιους. Σε αυτή την περίπτωση, ο Παναθηναϊκός μοιάζει ευνοημένος, κουβαλώντας το +21 επί της Λιέτουβος και το +26 επί της Μάλαγα.

Η Βαθμολογία του Ε’ Ομίλου: Παναθηναϊκός 3-2 (8 β.), Λιέτουβος Ρίτας 3-2 (8 β.), Κάχα Λαμποράλ 2-2 (6 β.), Ουνικάχα Μάλαγα 1-3 (5 β.). Η Κάχα Λαμποράλ και η Μάλαγα έχουν έναν αγώνα λιγότερο, τον μεταξύ τους, που θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 24/2 στις 21.30 στη Βιτόρια.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής (Πέμπτη 3/3, κοινή ώρα έναρξης: 21.45)

Ουνικάχα Μάλαγα - Παναθηναϊκός
Λιέτουβος Ρίτας - Κάχα Λαμποράλ

tovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...