Φροντιστήριο στο διαδίκτυο, προωθεί το υπουργείο Παιδείας
Φροντιστήριο στο διαδίκτυο προωθεί το υπουργείο Παιδείας, μέσω του προγράμματος που ονομάζει «Προετοιμάζομαι για τις πανελλαδικές εξετάσεις».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με επικεφαλής την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου, παρουσίασε το πρόγραμμα, το οποίο φιλοδοξεί με ένα «κλικ» στον υπολογιστή τους τα παιδιά να βλέπουν τα μαθήματα που θέλουν, να έχουν τις βοηθητικές υπηρεσίες, που τους χρειάζονται, να έχουν ασκήσεις, σημειώσεις του καθηγητή και όσα είναι απαραίτητα στο διάβασμά τους.


Είναι η πρώτη φορά στην Ευρώπη, που εφαρμόζεται η δράση αυτή και η οποία φαίνεται, ήδη, ότι έχει μεγάλη απήχηση, αφού μέσα σε τρεις μέρες, που τρία μαθήματα βρίσκονται στους υπολογιστές, τα «χτυπήματα» ανέρχονται σε 54.000.

Τα μαθήματα που βρίσκονται ήδη στο διαδίκτυο είναι αρχαία, φυσική και μαθηματικά, ενώ από τον επόμενο χρόνο θα εμπλουτιστεί η ύλη με άλλα τρία μαθήματα.

Από το υπουργείο εκτιμάται ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθούν και οι εκπαιδευτικές ανισότητες, ενώ θα είναι ιδιαίτερη η βοήθεια σε παιδιά δυσπρόσιτων περιοχών που δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα παιδιά των μεγάλων πόλεων, ενώ θα είναι πολύ πιο οικονομικό από την πρόσθετη διδακτική στήριξη στα σχολεία, που στην πράξη δεν σημείωσε επιτυχία.

agelioforos.gr