Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Καιρός: επέλαση του χιονιά ακόμα και στην Αττική


Ο Φλεβάρης μας αποχαιρετά με χιόνι, τσουχτερό κρύο και μποφόρ! Τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, αναμένεται να κορυφωθεί το κύμα κακοκαιρίας που έχει «σαρώσει» όλη σχεδόν την επικράτεια.

Πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται από την ερχόμενη Δευτέρα, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερες μεταβολές στις θερμοκρασίες.
Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα Σάββατο θα εξελιχθεί ως εξής, όπως μας ενημέρωσε ο γνωστός μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακόςμιλώντας στο newsbomb.gr:
Στην Αττική θα υπάρχουν νεφώσεις και βροχές ενώ χιόνια θα πέσουν στις ψηλές κορυφές της Πάρνηθας. Οι βοριάδες δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Στα βόρεια προάστια οι θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.
Νεφώσεις περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη με ψιλόβροχο ενώ θα χιονίσει για λίγο στα γύρω ορεινά. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή με νεφώσεις και τοπικές βροχές θα αρχίσει η μέρα ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πάλι σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Λίγες καταιγίδες θα επιμείνουν και πάλι στα νότια. Τα φαινόμενα όμως σιγά σιγά θα εξασθενίσουν και το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα σταματήσουν.
Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξασθενίσουν. Θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα αλλά στη βόρεια Ελλάδα και τα ηπειρωτικά θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί παγετός. Η θερμοκρασία στις βόρειες περιοχές θα πέσουν στους 4 υπό το μηδέν.
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με λίγες βροχές. Οι εξασθενημένοι βοριάδες δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Και στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με λίγες βροχές και στα βουνά λίγο χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, χωρίς να ξεπερνούν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Τη Δευτέρα πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με τις θερμοκρασίες στα ίδια επίπεδα και τον παγετό να επιμένει τη νύχτα και τα πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.
Βάλτε αλυσίδες στα αυτοκίνητά σας.
Πριν επιχειρήσετε κάποια εξόρμηση στην επαρχία, δείτε που απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
ΚΑΣΤΟΡΙΑ:
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας, από 22ο έως 28ο χλμ. (μέσω Βιτσίου).
ΦΛΩΡΙΝΑ:
Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Δήμου Φλώρινας
ΚΟΖΑΝΗ:
Επ. Ο. Πτολεμαΐδας – Βλαστής από 12ο έως 24ο χλμ.
ΗΜΑΘΙΑ:
Επ. Ο. Νάουσας – 3-5 Πηγάδια ,από 10ο χλμ. έως Χ/Κ.
Επ. Ο. Νάουσας – Σελίου, από 10ο χλμ. έως Χ/Κ Σελίου.
ΠΕΛΛΑ:
Επ. Ο. Άρνισσας – Χ/Κ «Βόρας», από 15ο έως 25ο χλμ.
ΦΘΙΩΤΙΔΑ:
Επ.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από το 60ο έως 65,7ο χλμ.
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ:
Επ. Ο. Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας.
Επ. Ο. Καρπενησίου – Χ/Κ.
Επ. Ο. Φουρνάς – Καρδίτσας, θέση «Ζαχαράκι».
Επ. Ο. Φουρνάς – Λαμίας, θέση «Σερμιτζέλι
Πηγή Newsbomb
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...