Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Εύβοια: εξοντωνουν αδέσποτα και αλεπούδες



Μετά  την Κρήτη, όπου οι αγέλες  αδέσποτων σκυλιών έπνιξαν και  κατασπάραξαν περισσότερα από  20 πρόβατα, ανάλογα φαινόμενα  παρατηρήθηκαν και στην Εύβοια. Για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις, οι κτηνοτρόφοι γέμισαν αλόγιστα την περιοχή με «φόλες», με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο κυνηγόσκυλα και αλεπούδες!

Πέντε  κυνηγετικά σκυλιά βρέθηκαν από  τους ιδιοκτήτες τους να σφαδάζουν  από τους πόνους στην περιοχή Κάραβο του Αλιβερίου και μόνο δύο από αυτά κατάφεραν να επιζήσουν χάρη στην άμεση μεταφορά τους σε κτηνίατρο. Κοντά στα άλλα τρία που βρέθηκαν νεκρά με σαφείς ενδείξεις δηλητηρίασης, υπήρχαν και τα πτώματα τεσσάρων αλεπούδων οι οποίες είχαν ξεψυχήσει μέσα σε φρικτούς πόνους.
Οι  κυνηγοί που έχασαν τα σκυλιά  τους με αυτόν τον βάρβαρο  τρόπο, άρχισαν να αναζητούν  τους δράστες και πληροφορήθηκαν  ότι κάποιοι ντόπιοι κτηνοτρόφοι  είχαν  χάσει αρκετά πρόβατα από το κοπάδι τους από επίθεση αγέλης αδέσποτων σκύλων. Όπως έμαθαν, οι βοσκοί είχαν απειλήσει να δηλητηριάσουν τα αδέσποτα για να μην χάσουν και άλλα ζώα. Μάλιστα, περιστατικά με «φόλες» που στοίχισαν τη ζωή σε κυνηγόσκυλα είχαν καταγραφεί και στην κοντινή περιοχή του Νεοχωρίου. Οι ιδιοκτήτες των σκυλιών συλλέγουν στοιχεία και είναι αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά εναντίον των δραστών.
econews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...