Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Χειροπέδες σε "νονό του Διαδικτύου"

Τον νόμο της νύχτας, σύμφωνα με τον οποίο οι μπράβοι εκβιάζουν τους επιχειρηματίες για να τους δώσουν χρήματα, εφάρμοσε μια ομάδα «χακεράδων». Στη θέση του «νονού» ένα στέλεχος μεγάλης επιχείρησης, ο οποίος μαζί με τη συμμορία του εισέβαλαν σε εταιρεία φύλαξης προσωπικών δεδομένων και εκβίαζαν τον ιδιοκτήτη της να τους δώσει τεράστια χρηματικά ποσά για να μη «διαρρεύσουν τα στοιχεία»!


Τη σοβαρή και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση χειρίστηκε με απόλυτη επιτυχία το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, το οποίο και συνέλαβε τον «νονό του Διαδικτύου», έναν 30χρονο προγραμματιστή ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η ηλεκτρονική κλοπή έγινε σε συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία είχε αποθηκεύσει -έχοντας υπερσύγχρονες ηλεκτρονικές δικλίδες ασφαλείας- χιλιάδες δεδομένα εταιρειών από ολόκληρη τη χώρα, αλλά και πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ο 30χρονος κατάφερε να «σπάσει» αυτά τα υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας και να υποκλέψει αρχεία αξίας άνω των 2.000.000 ευρώ. Οταν πια ο «χάκερ» έγινε κάτοχος αυτών των αρχείων, επικοινώνησε με το υποψήφιο θύμα του και του ζήτησε μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να μη διαρρεύσει τα κλεμμένα αρχεία στο Διαδίκτυο. Παράλληλα, θέλησε να υποχρεώσει τον ιδιοκτήτη της τράπεζας δεδομένων να προσλάβει τον ίδιο, αλλά και την ομάδα του στην εταιρεία, ώστε να του αναμορφώσουν τα συστήματα ασφαλείας!

Ομως, ο ιδιοκτήτης της ηλεκτρονικής τράπεζας δεδομένων κατήγγειλε το περιστατικό στην Ασφάλεια, με αποτέλεσμα έπειτα από επιχείρηση των αστυνομικών, κατά τη διάρκεια ραντεβού που είχε ο ίδιος με των δράστη, να τον συλλάβουν και να βρουν επάνω του το σύνολο των κλεμμένων αρχείων.

Το ραντεβού είχε κλειστεί με την καθοδήγηση των αστυνομικών, με το πρόσχημα πως το θύμα του 30χρονου ήθελε πρώτα να διαπιστώσει εάν όντως έχει ο «χάκερ» στην κατοχή του τα αρχεία, ώστε στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης της τράπεζας δεδομένων να του δώσει το ποσό που ζητούσε.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του «νονού του Διαδικτύου» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ σκληροί δίσκοι υπολογιστή, οι οποίοι ήδη έχουν δοθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για έρευνα.

Σε βάρος του 30χρονου προγραμματιστή σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της εκβίασης, της παραβίασης στοιχείων και προστασίας προσωπικών δεδομένων και ο ίδιος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτική ανάκριση και του επέβαλε περιοριστικούς όρους, όπως χρηματική εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

espressonews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...