Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Σκοτώνουν εν ψυχρώ όποιον διαδηλώνει στη Λιβύη



"Μισθοφόροι" που μεταφέρθηκαν στη Μιζουράτα με ελικόπτερα του καθεστώτος του Καντάφι άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών την ώρα που βρίσκονταν στην κηδεία των θυμάτων των χθεσινών συγκρούσεων, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.


Μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο ο αυτόπτης μάρτυρας διευκρίνισε οτι δύο ελικόπτερα μετέφεραν "μισθοφόρους" σε αυτή την πόλη, την τρίτη μεγαλύτερη της Λιβύης, που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης. Κατα τη διάρκεια της συνομιλίας με το γαλλικό πρακτορείο ακούγονταν πυροβολισμοί.




Την ίδια ώρα, συνεδριάζει εκ νέου σήμερα το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να αποφασίσει πάνω σε ψήφισμα που μιλά για “Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας”. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλλει μονομερείς κυρώσεις. Ο πρόεδρος Ομπάμα υπέγραψε διάταγμα με το οποίο μπλοκάρονται όλες οι συναλλαγές με τη Λιβύη και “παγώνοντας” όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Καντάφι και των παιδιών του που ελέγχουν οι ΗΠΑ.
Η ΕΕ συμφώνησε επίσης να επιβάλλει εμπάργκο στην πώληση όπλων και να απαγορεύσει τα ταξίδια προς τη Λιβύη για τους πολίτες της.

newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...