Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Ιρλανδία: Το ΔΝΤ “έφαγε” το κυβερνών κόμμα

Ο ηγέτης του Fine Gael ανακοινώνει τη νίκη του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές. Ππαραδέχθηκε την ήττα του ο Κόουεν.  Ο επικεφαλής του ιρλανδικού αντιπολιτεύομενου κόμματος Fine Gael διεκδίκησε τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές, λέγοντας πως του δόθηκε η εκλογή να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση.

"Αυτή η χώρα έδωσε στο κόμμα μου μαζική έγκριση προκειμένου να παράσχει μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ηγέτης του Φίνε Γκαέλ, Έντα Κένι, από την εκλογική του περιφέρεια στη δυτική Ιρλανδία.


Ο ιρλανδός απερχόμενος πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν "αναγνώρισε" τη βαριά εκλογική ήττα του κόμματός του, του Fianna Fail."Ως δημοκράτες, αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα" των εκλογών, δήλωσε ο Μπράιαν Κόουεν, μιλώντας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση RTE. "Το αναγνωρίζουμε" πρόσθεσε.

Οι ψηφοφόροι, εξοργισμένοι από την οικονομική κατάρρευση της χώρας και την ταπεινωτική προσφυγή της στον εξωτερικό δανεισμό, κατατρόπωσαν την απερχόμενη κυβέρνηση του Φιόνα Φέιλ, αφήνοντάς το στην τρίτη θέση για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Οι δημοσκοπήσεις κατά την έξοδο από τα εκλογικά τμήματα (έξιτ πολ) δείχνουν πως ο Κένι υπολείπεται μόλις κατά μερικές έδρες μιας συνολικής πλειοψηφίας. Αναμένεται ευρέως να σχηματίσει συνασπισμό με το κεντρο-αριστερό αντίπαλο κόμμα των Εργατικών.

Νωρίτερα, υψηλόβαθμο στέλεχος του κεντροδεξιού κόμματος της Ιρλανδίας Φίνε Γκαέλ δήλωσε ότι είναι πιθανή η δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού με το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα.

newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...