Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-1



Σε ένα παιχνίδι που λήγει θα θυμούνται για το αγωνιστικό του μέρος, Παναθηναϊκός και Ατρόμητος έμειναν στο 1-1 (Γκοβου 33', Μπρίτο 31').


Αυτό που θα θυμούνται όλοι θα είναι οι αντιδράσεις διαμαρτυρίας των 30.000 οπαδών προς την Σούπερ Λίγκα, την ΕΠΟ, τους Μαρινάκη και Πιλάβιο αλλά και την αποθέωση αυτών που θεωρούν "ηθικούς" νικητές στο "Γ. Καραϊσκάκης", από τους τους οποίους μάλιστα ζήτησαν να κάνουν τον γύρο του θριάμβου. Αποθέωση Σισέ και ΜVP ο Γκοβού.
Το ματς να τονίσουμε πως ξεκίνησε με οκτάλεπτη διακοπή αφού πρώτα μερίδα οπαδών ζήτησε από τους παίκτες του Παναθηναϊκού να κάνουν έναν άτυπο γύρο θριάμβου και παράλληλα να δουν τα μηνύματα στήριξης που ανέφεραν τα πανο.

Αυτό και έγινε και αποθεώθηκαν από τους 30.000 φίλους της ομάδας που φώναζαν "Να' τοι, να' τοι οι πρωταθλητές".

Πριν την έναρξη του ματς μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού θέλησε να δείξει την αντίδραση της, παίρνοντας από το κέντρο του γηπέδου του "σεντόνι" της Superleague, ενώ παράλληλα ύψωσαν και δικά τους πανό που αναφερόντουσαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Μάλιστα το συγκεκριμένο (αλλά κι η παρουσία οπαδών στον περιβάλλοντα χώρα) ήταν οι αιτίες για να διακοπεί το παιχνίδι τρεις φορές.





Διαιτητής: 
 Τσινιάρης Μ. (Αθηνών)

Βοηθοί: Μπαλτάς Χ. (Αχαϊας)  - Μπιτσίδης Δ. (Θράκης)

Τέταρτος διαιτητής: Κύρκος Δ. (Ηπείρου)

Κίτρινες: Σιμάο, Σισέ / Τάτος

Οι  συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Καντέ, Κατσουράνης, Σιμάο, Καραγκούνης (78' Κλέιτον), Γκοβού (83' Πετρόπουλος), Νίνης (74' Μαρίνος), Σισέ.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Ολιβέϊρα, Σκόνδρας, Μπαζίνσκι, Μπρίτο (65' Καμαρά), Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Καραγκούνης (68' Καραλής), Τάτος (84' Μελισσάς), Σαγκανόφσκι.

Τα πλάνα των προπονητών





Εξι απουσίες βασικών παικτών του είχε να αντιμετωπίσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στο ματς κόντρα στους Περιστεριώτες. Λέτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Βύντρα οι τιμωρημένοι και Μπουμσόνγκ, Χριστοδουλόπουλος και Λουίς Γκαρθία οι τραυματίες συνέθεταν τις απουσίες του Φερέιρα.



Ετσι στην δεξιά πλευρά επέστρεψαν οι Σεϊταρίδης και Γκοβού ενώ βασικός ήταν και πάλι στην μεσαία γραμμή ο Σιμάο. Λόγω έλλειψης παίκτη στα αριστερά πέρασε ο Νίνης.





Στην αντίπερα όχθη, ο Δώνης είχε παρατάξει την ομάδα του με ενισχυμένη μεσαία γραμμή και τους Σφακιανάκη, Σαρμιέντο, Μπρίτο, Τάτο, Καραγκούνη να είναι σε παράταξη 3-2 και να έχουν μπροστά τους τον Σαγκανόφσκι, μοναδικό επιθετικό.





Τρεις διακοπές στο πρώτο 20λεπτο

Οι γηπεδούχοι μετά την αποθέωση που γνώρισαν δευτερόλεπτα πριν την σέντρα από τους χιλιάδες οπαδούς τους μπήκαν "ζεστοί" και πίεζαν ασφυκτικά τον αντίπαλό τους. Ετσι, στο 5' δημιούργησαν και έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία.

Ο Νίνης έστρωσε με προβολή την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, στον Κατσουράνη ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μιχαηλίδη.

Στο δεκάλεπτο του ματς γίνεται διακοπή στον αγώνα μετά από εντολή του βοηθού και εντολή του Τσινιάρη λόγω ενός πανό με προσβλητικό χαρακτήρα για την Σούπερ Λίγκα και μετά από παρέμβαση του Καραγκούνη και του Σισέ κατέβηκε.





Δεκάλεπτο ουσίας με γκολ εκατέρωθεν

Αφού ισορρόπησαν τον ρυθμό του αγώνα οι φιλοξενούμενοι στο 21' έκαναν την πρώτη τους καλή φάση στο ματς. Μετά από προσωπική ενέργεια ο Τάτος σούταρε αλλά ο Τζόρβας σε καλή θέση μπλόκαρε την μπάλα.

Εξι λεπτά αργότερα, τον "μιμήθηκε" ο Νίνης αλλά το σουτ που επιχείρησε "χτύπησε" σε έναν αντίπαλο και πέρασε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους "πράσινους".

Οι φιλοξενούμενοι στο 31' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ όταν ο Σαρμιέντο με καταπληκτική μπαλιά βρήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και πιο συγκεκριμένα του Σεϊταρίδη, τον Μπρίτο και εκείνος με υπέροχο ψιλοκρεμαστό πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση όταν δύο λεπτά αργότερα (33') και μετά από βαθιά μπαλιά του Κατσουράνη προς τον Γκοβού, ο Ολιβέιρα προσπάθησε να απομακρύνει με κεφαλιά αλλά δεν τα κατάφερε και ο Γάλλος που ακολουθούσε την πορεία της φάσης με ευθύβολο σουτ ισοφάρισε μέσα σε πανηγυρισμούς των 30.000 οπαδών του Παναθηναϊκού.

Πίεσε στο φινάλε ο Ατρόμητος

Μια ενέργεια που χειροκρότησε όλο το γήπεδο και σπάνια συναντάμε στο ελληνικό πρωτάθλημα έγινε στο 36' από τους γηπεδούχους. Ο Νίνης έκανε τη σέντρα και ο Γκοβού έδειξε πραγματικά το πλούσιο ταπεραμέντο του αφού με "τακουνάκι" πάσαρε στον Κατσουράνη, που αμέσως σούταρε αλλά η μπάλα χτύπησε σε αντίπαλο αμυντικό και πέρασε κόρνερ. Την φάση αυτή χειροκρότησε και ο διεθνής μέσος μετά την πάσα που δέχθηκε από τον Γάλλο σταρ των "πράσινων".

Εξι λεπτά αργότερα (42') ο Νάστος ξεπέρασε τον Σαριέγκι στο άκρο της μεγάλης περιοχής πλάσαρε από πλάγια τον εξερχόμενο Τζόρβα και ο Θανάσης Καραγκούνης σούταρε άουτ σε κενή εστία υπό την πίεση ωστόσο του Σπυρόπουλου, που γλύτωσε την ομάδα του από βέβαια παραβίαση.

Η καλή εικόνα των Περιστεριωτών συνεχίστηκε και στα τελευταία λεπτά (και καθυστερήσεις) του πρώτου μέρους. Στο 44' οι παίκτες του Δώνη διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Γκοβού που σε τάκλιν έδιωξε πεσμένος την σέντρα του Νάστου. Στην συνέχεια της φάσης και το κόρνερ, που εκτέλεσε ο Μπρίτο, ο Σαγκανόφκι ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής έκανε την κεφαλιά που πέρασε άουτ.





Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λεπτου (που είχε δικαιολογημένα 4 λεπτά καθυστερήσεις) ήταν και πάλι από τους φιλοξενούμενους, όταν ο Σφακιανάκης με δυνατό σουτ είδε την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Τζόρβα.

"Φωνές" από "πράσινους" για λάθος εκτίμηση

Μια φάση που σίγουρα, έφερε την λάθος συνεννόηση διαιτητή και επόπτη προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Στο 50' ο Νίνης έκανε την σέντρα και ο Κατσουράνης έπιασε την κεφαλιά που σταμάτησε στο χέρι του Μπαζίνσκι, κάτι που υπέδειξε άμεσα ο επόπτης Μπαλτάς αλλά ο Τσινιάρης έδειξε συνέχεια στο ματς, γεγονός που προκάλεσε τους "πράσινους".

Το ματς είχε τρελό ρυθμό και οι δύο ομάδες αναζητούσαν ένα γκολ, με την μπάλα να αλλάζει περιοχές πολύ συχνά. Στο 58' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια "ανάσα" από το 2-1 αλλά το απώλεσαν. Ο Νάστος ανέβηκε ανενόχλητος έξω από την περιοχή και τα αριστερά, έδωσε καταπληκτική μπαλιά στον Τάτο, όμως ο νεαρός άσος δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά και ο Τζόρβας έδιωξε σωτήρια την μπάλα, φάση που εξόργισε τον Δώνη στον πάγκο του.

Κινήσεις "πάγκου" από Δώνη

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αναζητούσαν τρόπο για να μπουν στην αντίπαλη περιοχή αλλά η φαντασία έλειπε από τους μέσους που δεν μπορούσαν να βρουν τον Σισέ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Δώνης βλέποντας πως η ομάδα του έδειχνε καλό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο θέλησε να την βοηθήσει και από τον πάγκο. Ετσι έβαλε τον Καμαρά και τον Καραλή αντί των Μπρίτο και Θανάση Καραγκούνη.

Η απάντηση στην "σκακιέρα" του ματς και τα πλάνα των προπονητών ήρθε από τον Φερέιρα που έβλεπε την ομάδα του να μην μπορεί να μπει στην αντίπαλη άμυνα. Ετσι, απέσυρε τους Νίνη και λίγο μετά τον Καραγκούνη και έβαλε στο ματς τους Μαρίνο και Κλέιτον στην επιστροφή του και πάλι μετά τον δανεισμό του στην Μέταλουργκ.

Χωρίς καθαρό μυαλό


Στο 81' ο Γκοβού πραγματοποίησε την σέντρα και ο Κατσουράνης δεν πρόλαβε να σουτάρει στην κίνηση απέναντι στον Μιχαηλίδη.

 
Τα τελευταία λεπτά η πίεση του χρόνου ήταν εμφανή στις προσπάθειες των γηπεδούχων που δεν μπορούσαν να έχουν καθαρό μυαλό. Οι δύο προπονητές από την πλευρά τους ενίσχυσαν την άμυνα (ο Δώνης) και την επίθεση (ο Φερέιρα) με τους Μελισσά να είναι η απάντηση στην είσοδο του Πετρόπουλου.

Χωρίς λύσεις στο φινάλε οι "πράσινοι" άκουγαν τους οπαδούς του να τραγουδούν τον ύμνο και εκείνοι χωρίς "ψυχικές" δυνάμεις να μένουν στην τρίτη εντός έδρας ισοπαλία στο ΟΑΚΑ. Ενας βαθμός πολύτιμος για την πλευρά των φιλοξενούμενων στην προσπάθεια παραμονής του στην Σούπερ Λίγκα.
sport24.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...