Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ριζικές ανατροπές στις ΔΕΚΟ με ελαστική εργασία και μείωση αποδοχών


Τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων πυροδοτύν τα κυβερνητικά σχέδια για τις ΔΕΚΟ
Το σχέδιο εκτιμάται ότι θα δώσει έμφαση στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και των αμοιβών, καθώς και νέες αυξήσεις των τιμολογίων.

Η Accenture AE θα υποβάλει προτάσεις για τις ΔΕΚΟ, ώστε να περιοριστεί η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού έως το 2014. Η μελέτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και να παραδοθεί έως τις 31 Μαΐου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, με τη μελέτη:

* Θα πρέπει να βοηθηθεί η αρμόδια ειδική γραμματεία ΔΕΚΟ να καταρτίσει σχέδιο δράσης, μεταξύ άλλων, «για τη δημιουργία ενός ισχυρού περιβάλλοντος για την εφαρμογή των μέτρων από τους οργανισμούς (διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού στηριγμένη στην ανταμοιβή της παραγωγικότητας, ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, ευέλικτους μηχανισμούς διοίκησης και λήψης αποφάσεων κ.λπ.).

* Θα πρέπει να εκτιμηθούν οι οικονομικές ωφέλειες που θα τεθούν ως στόχοι για την περίοδο έως το 2014. Για τις οικονομικές ωφέλειες θα πρέπει να προσδιορίζονται, μεταξύ άλλων, «νέα μέτρα (τιμολογιακή πολιτική, μείωση λειτουργικού κόστους, προτεραιότητα στις επενδύσεις, προσαρμογές στελέχωσης και κόστους προσωπικού ανά έτος κ.ά.)».

Η τρόικα έχει ζητήσει νέες αυξήσεις τιμολογίων και εισιτηρίων στις ΔΕΚΟ εντός του 2011, ενώ με την ενδεχόμενη επέκταση του ενιαίου μισθολογίου θα προκύψουν νέες μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων.

Newsroom ΔΟΛ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...