Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Συναγερμός στο Φουκουσίμα: Ρωγμή σε αντιδραστήρα!

Ρωγμή εντοπίστηκε στον αντιδραστήρα Νο2 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα και νερό μολυσμένο με ραδιενέργεια χύνεται στη θάλασσα, ανακοίνωσε η εταιρία Tepco που διαχειρίζεται το εργοστάσιο.  Η Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να αρχίσει την έγχυση τσιμέντου στη ρωγμή για να σταματήσει την διαρροή.

Η εταιρία Tepco που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα ανακοίνωσε πως νερό μολυσμένο με ραδιενέργεια χύνεται στη θάλασσα. Η ραδιενέργεια, σύμφωνα με την εταιρία, μετρήθηκε στα 1.000 μιλισίβερτ την ώρα.


Απαισιόδοξη η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας

Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία , στον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα παραμένει " πολύ σοβαρή " και θα καθυστερήσει πολύ να λήξει, προειδοποίησε ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Γιούκιο Αμάνο, από το Ναϊρόμπι της Κένυας την Παρασκευή.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπα Κι-μουν, που πραγματοποιούσε επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Κένυα, ο Αμάνο εμφανίστηκε αρκετά απαισιόδοξος, όπως μετάδωσε το ιαπωνικό ενημερωτικό δίκτυο Kyodo.

"Αν θέλω να φθάσω στο σημείο να μπορώ να πω ότι όλα είναι ξανά φυσιολογικά, τότε πρέπει να σας πώ ότι αυτό θα αργήσει ακόμα αρκετά ", τόνισε ο Γιούκιο Αμάνο, που είναι Ιάπωνας και είναι ο διευθυντής της διεθνούς υπηρεσίας, που παρατηρεί και καταγράφει τα ζητήματα που σχετίζονται με την πυρηνική ενέργεια σε όλο τον πλανήτη και έχει την έδρα της στη Βιέννη στην Αυστρία.

Τρείς εβδομάδες μετά το σεισμό και το τσουνάμι που προκάλεσε την έναρξη της πυρηνικής κρίσης στο σταθμό της Φουκουσίμα, η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Η διαχειρίστρια εταιρεία ομολογεί την αδυναμία της να ελέγξει την κατάσταση στους 4 από τους 6 αντιδραστήρες όπου δεν λειτουργεί το σύστημα ψύξης και υπάρχουν φόβοι ότι κάποιοι από τους πυρήνες μπορεί να βρίσκονται ήδη σε φάση τήξης, ενώ αποδεικνύεται ανεπαρκής η ακτίνα εκκένωσης των 20 χιλιομέτρων αφού καταμετρώνται υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας στο έδαφος και τα φυτά της περιοχής.


newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...