Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ανοίγει τα χαρτιά του για το σχέδιο των 23 δισ. ευρώ

Ο Πρωθυπουργός θα  παρουσιάσει σήµερα στο  Υπουργικό Συµβούλιο  το Μεσοπρόθεσµο  Πρόγραµµα Σταθερότητας  2012-2015. Μετά ο  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  τόσο στη συνεδρίαση της  Κοινοβουλευτικής Οµάδας  όσο και του Πολιτικού  Συµβουλίου, θα ζητήσει από  τους βουλευτές και τα µέλη  του ΠΑΣΟΚ να στρατευθούν  στην προσπάθεια στήριξης  της κυβέρνησης
Εθνικό σχέδιο για την πορεία της χώρας έως τις εκλογές του 2013, αναµενόταν να παρουσιάσει σήµερα στις δέκα το πρωί στο Υπουργικό Συµβούλιο ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Στο πλαίσιο του σχεδίου, περιλαµβάνεται και το ύψους 23 δισ. ευρώ Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα Σταθερότητας 2012-2015, το οποίο αποτελεί πηγή έντονων αντιδράσεων τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης όσο και στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ.




Μια πρόγευση των αντιδράσεων αυτών αποτελούν όσα ακούστηκαν στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συµβουλίου του Κινήµατος, όταν ο υπουργός Οικονοµικών Γ. Παπακωνσταντίνου δέχθηκε τις έντονες επικρίσεις µελών του οργάνου για την ακολουθούµενη οικονοµική πολιτική. Στον υπουργό Οικονοµικών τονίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν είναι αποτελεσµατική, καθυστερεί, παλινωδεί και δεν λαµβάνει υπόψη το κλίµα που διαµορφώνεται στην κοινωνία. Υποστηρίχθηκε επίσης ότι η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει ευκρινές πρόγραµµα εξόδου από την κρίση, µε συγκεκριµένο χρονοδιάγραµµα και σαφείς προτάσεις για την αντιµετώπιση της ύφεσης στην οικονοµία. Εγιναν και άλλες τοποθετήσεις, όπως του Γ. Παναγιωτακόπουλου που υποστήριξε ότι «το Μνηµόνιο απέτυχε παταγωδώς» και δήλωσε κάθετα αντίθετος στην εκποίηση της δηµόσιας περιουσίας. Με αυτά τα δεδοµένα, αναµένεται µε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι προγραµµατισµένο να πραγµατοποιηθεί το µεσηµέρι, δηλαδή αµέσως µετά τη λήξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συµβουλίου. Οπως έγινε γνωστό, κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο.

στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους θα δοθεί ο λόγος στους βουλευτές, σε µια προφανή προσπάθεια να εκτονωθεί κάπως το κλίµα που επικρατεί στο εσωτερικό της και προκαλεί έντονες ανησυχίες στο Μέγαρο Μαξίµου.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Οµάδας θα συνέλθει υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου σε νέα συνεδρίαση το Πολιτικό Συµβούλιο, προκειµένου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει από τα µέλη του να στρατευθούν στην προσπάθεια στήριξης της κυβέρνησης.

Στο µεταξύ χθες, η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της Γιώργου Πεταλωτή έδωσε µια πρόγευση των όσων θα ανακοινωθούν σήµερα. Οπως είπε, το εθνικό σχέδιο δεν θα είναι ένα σύνολο µεµονωµένων παρεµβάσεων ή αξιοποιήσεων υπαγορευµένων από µια προσωρινή επιλογή επείγοντος, αλλά αποτελεί στρατηγικό πρόγραµµα για την οικονοµία, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή που θέτει τους πυλώνες για την κυβερνητική δραστηριότητα.

Υπογράµµισε ότι όσο πιο αιτιολογηµένοι και µακροπρόθεσµοι είναι οι στόχοι που η κυβέρνηση βάζει και τηρεί, όπως κάνει µε το εθνικό σχέδιο, «τόσο αποκλείει τη συζήτηση άλλων σεναρίων».

tanea.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...