Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Πέθανε ο γηραιότερος άνδρας, ηλικίας 114 ετων



Ο Breuning απεβίωσε από φυσικά αίτια στο γηροκομείο, όπου έμενε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, στη Μοντάνα των Ηνωμένων Πολιτειών.  Ο Walter Breuning γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 1896 και άφησε την τελευταία του πνοή στις 15 Απριλίου του 2011, πλήρης ημερών.  Σε συνέντεξή του το περασμένο φθινόπωρο, απέδωσε τη μακροζωία του στα δύο γεύματα, που κατανάλωνε την ημέρα, στο γεγονός ότι εργαζόταν για όσα περισσότερα χρόνια άντεχε και στο ότι “αγκάλιαζε” το ενδεχόμενο κάθε αλλαγής, συμπεριλαμβανομένου και του θανάτου.

“Όλοι θα πεθάνουμε. Μερικοί άνθρωποι φοβούνται το θάνατο, αλλά δεν πρέπει. Γιατί έχουμε γεννηθεί για να πεθάνουμε”, είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο  Breuning γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μινεσότα, όπου έζησε πολύ φτωχικά παιδικά χρόνια, καθώς στο σπίτι της οικογένειάς του, δεν υπήρχε ούτε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε τρεχούμενο νερό.

Είπε ψέματα για την ηλικία του, για να πιάσει δουλειά το 1913, σε ηλικία 16 ετών. Μετακόμισε στη Μοντάνα και για τα επόμενα 50 χρόνια, εργαζόταν στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Παντρεύτηκε τη συνάδελφό του, Agnes Twokey, το 1922 και έμεινε μαζί της μέχρι το θάνατό της, το 1957. Οι δυο τους δεν απέκτησαν παιδιά, ενώ εκείνος δεν ξαναπαντρεύτηκε μετά το θάνατό της.

Μετακόμισε στον οίκο ευγηρίας το 1980, όπου περνούσε τις μέρες του, καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι έξω από το γραφείο του διευθυντή, ντυμένος πάντα “στην τρίχα”, με το κοστούμι και τη γραβάτα του και κρατώντας τον κορνιζαρισμένο “τίτλο” των παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness, που πιστοποιούσε ότι ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Από φάρμακα, έπαιρνε μόνο ασπιρίνες, ενώ όπως είχε πει και ο ίδιος, από γεύματα έτρωγε μόνο πρωινό και μεσημεριανό, ενώ αποσυρόταν στο δωμάτιό του νωρίς το απόγευμα.

“Όλοι λένε, ότι το πιο σημαντικό όργανο στον άνθρωπο, είναι το μυαλό. Το ίδιο ισχύει και για το σώμα. Αν διατηρείς και τα δύο σε καλή κατάσταση, θεού θέλοντος, θα ζήσεις για πολλά πολλά χρόνια”, είχε πει.

cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...