Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες από το «War Horse» του Στ.Σπίλμπεργκ


Η φιλία ανάμεσα σε ένα αγόρι και ένα άλογο βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας ταινίας του Στ.Σπίλμπεργκ
Στο War Horse παρακολουθούμε την ιστορία του Άλμπερτ και του αγαπημένου του αλόγου, Τζόι, λίγο πριν ξεσπάσει ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ο Τζόι πωλείται στο βρετανικό ιππικό από τον πατέρα του Άλμπερτ και από εκεί βρίσκεται στις πρώτες γραμμές του μετώπου. Με ένα μαγικό τρόπο, ο Τζόι επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων που συναντά, ενώ ο Άλμπερτ μην μπορώντας να ξεχάσει τον φίλο του, εγκαταλείπει το σπίτι του και κατατάσσεται στον στρατό, προκειμένου να τον ξαναβρεί.

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1982, το War Horse αποτελεί μια κλασική οικογενειακή ιστορία αγάπης και πίστης, ιδιαίτερα αγαπητή σε μικρούς και μεγάλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Η πρωτότυπη αυτή ιστορία μεταφέρθηκε στο θέατρο με μεγάλη επιτυχία και τότε την ανακάλυψε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.

«Η ιστορία με γοήτευσε και με μετέφερε ακριβώς στην εποχή εκείνη. Με κατέκτησε με την αυθεντικότητα και την ειλικρίνεια της και την οραματίστηκα ως μια ταινία για οικογένειες, το ταξίδι ενός αγοριού και ενός αλόγου που ήταν κάποτε τόσο κοντά, ώσπου η μοίρα τους χώρισε. Ελπίζω αυτή η ιστορία να φέρει τους ανθρώπους κοντά, καθώς το μήνυμά της στην ουσία του μπορούν να το νιώσουν άνθρωποι από διαφορετικές χώρες και εθνικότητες» δηλώνει ο σκηνοθέτης.

«Η ταινία έχει θέμα της την πίστη, την ελπίδα και την επιμονή, το θάρρος ενός αγοριού και ενός αλόγου και την αφοσίωση που κινεί τη σχέση τους» προσθέτει.

Η ταινία γυρίστηκε στο Ντάρτμουρ: «Ποτέ ξανά στην μακρά και επιλεκτική καριέρα μου, δεν έχω έρθει σε επαφή με τόσο άφθονη φυσική ομορφιά, όσο αυτή στο Νταρτμουρ. Η φυσική ομορφιά του τοπίου έχει μείνει ανέγγιχτη και στην ταινία, καθώς δεν χρειάστηκε να επέμβω σχεδόν καθόλου στα "σκηνικά"» είπε.

Ο Στ.Σπίλμπεργκ δηλώνει εντυπωσιασμένος από το «πόσο εκφραστικά είναι τα άλογα και πόσο εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους».

Το War Horse θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους τον Ιανουάριο του 2012.
Την παραγωγή υπογράφει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και η Καθλίν Κένεντι, ενώ πρωταγωνιστούν οι Έμιλι Γουάτσον, Ντέιβιντ Θιούλις, Πίτερ Μιούλαν, Νιλς Άρεστρουπ, Τομ Χίντλεστον, Τζέρεμι Ιρβάιν και Τόμπι Κέμπελ.

Οι Λι Χολ και Ρίτσαρντ Κέρτις υπογράφουν το σενάριο, βασισμένοι στο βιβλίο του Μάικλ Μορπούγκο και το πρόσφατο θεατρικό έργο του Νικ Στάφορντ, το οποίο ανέβηκε σε παράσταση από το Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας.

Newsroom ΔΟΛ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...