Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας- Εντείνονται τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία καλά κρατεί και θα συνεχίσει και τις επόμενες ώρες να «χτυπά» τις περιοχές όπου έχουμε ήδη τα πιο έντονα φαινόμενα.


Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κώστα Λαγουβάρδο, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν από το απόγευμα έως και το βράδυ σε: Βοιωτία, Αττική, Κυκλάδες και Κρήτη, με σταδιακή εξασθένηση απόαύριο Τετάρτη.
Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία από το απόγευμα:

Οι ακόμα πιο ψυχρές αέριες μάζες που έρχονται,κατεβάζουν κι άλλο το θερμόμετρο, κάτι που σεσυνδυασμό με το χιόνι που συνεχίζει να πέφτει, σημαίνει πως πιθανόν να το στρώσει απόψε, ακόμα και σε πιοχαμηλά υψόμετρα στην Αττική.Ο αέρας και τα πολλά μποφόρ θα συνεχιστούν απόψε το βράδυ, ωστόσο ηένταση του ανέμου θα κοπάσει από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στην υπόλοιπη χώρα τώρα (Δυτική και Βόρεια Ελλάδα),αύριο θα έχει καλό καιρό αλλά πολύ κρύο και ισχυρό παγετό.Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχίσουν ωστόσο να επηρεάζουν κυρίως την περιοχή από Λαμία και νοτιότερα, όπως και τα ανατολικά κομμάτια της περιοχής. Η Αττική, είναι μέσα στις περιοχές που οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ώρες.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά:

Στην Αττική:

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Παλιά και τη Νέα Πεντέλη, την Εκάλη, την Πολιτεία, το Χαλάνδρι, τοΜαρούσι, τα Μελίσσια, τους Θρακομακεδόνες, τηνΚηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τον Διόνυσο, τη Χασιά, τηΦυλή και τον Ωρωπό.

Στη Θεσσαλονίκη:

Τα σχολεία λειτουργούν κανονικά με εξαίρεση αυτά των ορεινών περιοχών. Συγκεκριμένα,κλειστά είναι τα σχολεία: Σοχού, Ασκού, Κρυονερίου, Λευκοχωρίου, Ξυλούπολης, Όσσας (και τα αντίστοιχα νηπιαγωγεία), όπως επίσης και τα γυμνάσια και λύκεια Σοχού και Λαχανά.

Στην επαρχία:

Το σύνολο των σχολείων της Ημαθίας δεν λειτουργούν, ενώ στη Θεσσαλία, κλειστά παραμένουν τα σχολεία στις ορεινές περιοχές των νομών: Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.

Κλειστά, όπως ανακοινώθηκε θα παραμείνουν και τα σχολεία στους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Νάουσας, Ευρυτανίας, στα Τέμπη, αλλά και στους Νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδαςόπως και στα Καλάβρυτα και την ορεινή Αιγιάλεια καθώς εκεί η χιονόπτωση ήταν ισχυρή.

Κανονικά, θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους νομούς Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας.


Ποιο δρόμοι είναι κλειστοί:

Λόγω χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στηλεωφόρο Πάρνηθος από το 22ο χιλιόμετρο (τελεφερίκ) και πάνω, στη λεωφόρο Διονύσου από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως την περιοχή Ανατολής στη Νέα Μάκρη, στην Επαρχιακή Οδό Αθηνών – Θηβώναπό το 4ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Θήβα δεν επιτρέπεται η κίνηση βαρέων φορτηγών και τα ΙΧ αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ κλειστή είναι και η λεωφόρος Φυλής από το ύψος της Μονής Κλειστών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
star.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...