Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Έβγαλαν μαλλιά αλλά απέκτησαν πρόβλημα στύσης!

Έτσι είναι κάποια φάρμακα. Κάτι βελτιώνεται κάτι επιδεινώνεται. Αυτό φαίνεται να ισχύει και για τη δραστική ουσία φιναστερίδη που χρησιμοποιείται κατά της φαλάκρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Journal of Sexual Medicine, έρευνα που έγινε σε 71 άνδρες από 21 ως 46 ετών, αποδεικνύει ότι η ουσία έχει μεν αποτελέσματα για τη φαλάκρα αλλά προκαλεί χαμηλές επιδόσεις στο σεξ.


Ο δρ. Μάικλ Ίρβινγκ από το πανεπιστήμιο George Washington αναφέρει ότι ορισμένοι άνδρες που παίρνουν την ουσία φιναστερίδη, μπορεί να παρουσιάσουν μειωμένη λίμπιντο και στυτική δυσλειτουργία – συμπτώματα που έμειναν ακόμη και αφού σταμάτησαν να παίρνουν τα φάρμακα.

Η έρευνα χρησιμοποίησε ως δείγμα 71 άνδρες σε καλή κατάσταση υγείας κατά τα άλλα, οι οποίοι ωστόσο είχαν αυτό το πρόβλημα στη σεξουαλική τους ζωή αφού χρησιμοποίησαν την ουσία.

Από αυτούς, το 94% δήλωσαν ότι είχαν χαμηλή επιθυμία για σεξ, το 92% ότι ανέπτυξαν στυτική δυσλειτουργία, το 92% ότι είχαν αδύναμη στύση και το 69% ότι δεν έφταναν σε οργασμό.

Οι εν λόγω άνδρες έπαιρναν την ουσία για διάστημα κατά μέσο όρο 28 μηνών και οι ανεπιθύμητες ενέργειες από αυτήν διήρκεσε κατά μέσο όρο περίπου 40 μήνες αφού τη διέκοψαν.

newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...