Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ήμουν κι εγώ εκεί!

Ήμουν κι εγώ εκεί!
Ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου. Από το Καυταντζόγλειο, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, μέχρι και το ντέρμπι με την ΑΕΚ δείτε καρέ-καρέ στο gazzetta.gr την πορεία των ερυθρολεύκων προς την κορυφή.
Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε κάθε στιγμή των πρωταθλητών Ελλάδας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εικόνες ευχάριστες, δυσάρεστες, πανηγυρικές, περίεργες… Το gazzetta.gr τις συγκέντρωσε σε ένα... φιλμ και σας δείχνει μέσα από 60 φωτογραφίες πώς ο Ολυμπιακός επέστρεψε πάλι στον θρόνο του, κατακτώντας τον 38ο τίτλο στην ιστορία του και 13ο τα τελευταία 15 χρόνια.


osfp

Ο Ολυμπιακός άρχισε τη σεζόν με τον Έβαλντ Λίνεν στο τιμόνι, όμως, όλα τα σημάδια -όπως και στη συγκεκριμένη φωτό- έδειχναν Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο πρόωρος αποκλεισμός από την Ευρώπη, έφερε ξανά κοντά τον Ισπανό προπονητή με τους ερυθρολεύκους, που ανακοίνωσαν την... επανένωσή τους, λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

osfp01

Η πρεμιέρα του Ολυμπιακού έγινε στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Ηρακλή, ο οποίος φρόντισε να τον... μπουγελώσει δις. Μία πριν από την έναρξη του ματς, όταν άνοιξε κατά λάθος το σύστημα ποτισμού του γηπέδου και άλλη μία στο φινάλε, μετά το τελικό 2-1.

osfp03

Πρώτος εντός έδρας αγώνας για τον Ολυμπιακό με την Κέρκυρα για την 2η αγωνιστική. Χωρίς κόσμο οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι με τους Μέλμπεργκ και Ριέρα φτάνουν άνετα στο πρώτο τους «τρίποντο» με 2-0.

osfp04

Εκτός έδρας αποστολή στις (κόκκινες) Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό για την 3η αγωνιστική. Το γκολ του Πάντελιτς που ήταν και το μοναδικό στον αγώνα, χαρίζει στους ερυθρολεύκους τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους.

osfp05

Τέταρτη αγωνιστική στο πρωτάθλημα και το «Καραϊσκάκης» φοράει τα... καλά του! Ο Αστέρας Τρίπολης δεν είχε... τύχη κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος έχοντας για πρώτη φορά τον κόσμο στο πλευρό του φτάνει με χαρακτηριστική άνεση στο 3-0.

osfp06

Ο Ολυμπιακός πάλι ως γηπεδούχος φιλοξενεί για την 5η αγωνιστική τον έτερο Ολυμπιακό της κατηγορίας, αυτόν του Βόλου. Εύκολη σε και αυτή την περίπτωση η αποστολή των Πειραιωτών, που νικούν με 3-1, με τον Τοροσίδη (φωτό) να ανοίγει το σκορ.

osfp07

Μονομαχία Φουστέρ-Σανκαρέ από τον ίδιο αγώνα, με τον αθλητή του Βόλου, να μην έχει καμία τύχη κόντρα στον άσο των ερυθρολεύκων, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δυναμικός.

osfp08

Άνοδος του Ολυμπιακού στην Ξάνθη για την 6η αγωνιστική. Καμία δυσκολία για τους ερυθρολεύκους να πετύχουν ένα ακόμη «τρίποντο» με τον Φετφατζίδη να διαμορφώνει το τελικό 3-0, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

osfp09

Πρώτο δυνατό ματς για τον Ολυμπιακό που υποδέχεται στο «Καραϊσκάκης» τον Άρη για την 7η αγωνιστική, παρουσία και της ανδρικής ομάδας βόλεϊ.

osfp10

Ο Ριέρα με δικό του τέρμα χαρίζει τη νίκη στον Ολυμπιακό με 1-0 κόντρα στους «κιτρινόμαυρους».

osfp12

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην εξέδρα, αφού ο Ολυμπιακός έχει αφήσει πίσω του την κακή εικόνα της πρώτης αγωνιστικής και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

osfp14

Χιλιάδες κόσμου... ξεπροβοδίζουν την αποστολή από το Ρέντη, μεταφέροντας μήνυμα νίκης κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο στο ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική.

osfp15

Οι δύο «αιώνιοι» δεν «σηκώνουν μανίκια», αλλά... κάλτσες και το ντέρμπι αρχίζει!

osfp16

Δυνατές μονομαχίες στον αγωνιστικό χώρο...

osfp17

... Και φιλικές συζητήσεις στην εξέδρα μεταξύ των δύο ισχυρών ανδρών των δύο ομάδων! Πριν την κόντρα...

osfp18

Ο Μιραλάς «παγώνει» το ΟΑΚΑ, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους ερυθρολεύκους, που φεύγουν από το Ολυμπιακό Στάδιο ηττημένοι με 2-1.

osfp19

Ριέρα και Βύντρα «βγάζουν» ο ένας στον άλλον την ένταση του αγώνα, με τον διαιτητή Κάκο να κατευνάζει τα πνεύματα.

osfp20

Μία εβδομάδα μετά οι ερυθρόλευκοι ξεσπάνε στον Πανιώνιο, τον οποίο «φιλοδωρούν» με πέντε τέρματα στο Καραϊσκάκη για την 9η αγωνιστική. Ένας από τους σκόρερ ήταν και ο... συνήθης ύποπτος, Κέβιν Μιραλάς.

osfp21

Ανάμεικτα τα συναισθήματα για τα αδέλφια Ριέρα, με τον Άλμπερτ να μην μπορεί να κρύψει την ικανοποίησή του για το τελικό αποτέλεσμα.

osfp22

Ταξίδι στην Κρήτη για τον Ολυμπιακό, για το ματς με τον Εργοτέλη, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής. Έστω κι αν οι δύο ομάδες χρειάστηκε να παίξουν και... πόλο, παρά τις προσπάθειες να καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος, οι ευθρόλευκοι φεύγουν με τρεις ακόμη βαθμούς στην τσέπη, επικρατώντας με 2-0.

osfp24

Νέα δοκιμασία για τον Ολυμπιακό, που υποδέχεται στο Καραϊσκάκη τον ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής, έχοντας πάντα και τις ξεχωριστές παρουσίες στην εξέδρα, όπως ακριβώς το απαιτεί η περίσταση...

osfp25

Εκπληκτική η ατμόσφαιρα στην εξέδρα με τους φιλάθλους να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους, δημιουργώντας μια μοναδική εικόνα.

osfp26

Χορευτικές φιγούρες από τους παίκτες του Ολυμπιακού που φτάνουν με συνοπτικές διαδικασίες στο 3-0 κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά.

osfp29

Νέα επίσκεψη μέσα σε λίγες ημέρες για τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, για την 12η αγωνιστική.

osfp30

Η πάσα... φωτιά του Ντιόπ στα τελευταία λεπτά του αγώνα γκρεμίζει τα όνειρα του Ολυμπιακού για ένα θετικό αποτέλεσμα.

osfp31

Απογοήτευση για τους ερυθρόλευκους που χάνουν μέσα απο τα χέρια τους ένα ακόμη ντέρμπι.

osfp33

Επίσκεψη του Ολυμπιακού στη Λάρισα για την 15η αγωνιστική, με τον Κατσιαρό των γηπεδούχων να βάζει ένα... χεράκι στη νίκη των ερυθρολεύκων με 1-0.

osfp35

Εορταστικό το κλίμα στο «Καραϊσκάκη» στην αυλαία του β' γύρου του πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο 2-0 κόντρα στον Ηρακλή.

osfp36

Θερμή η υποδοχή των Κερκυραίων στον Ολυμπιακό για την 17η αγωνιστική και οι ερυθρόλευκοι φροντίζουν να τους το ανταποδώσουν.

osfp37

Μετά το... κυρίως πιάτο και τα δύο τέρματα κόντρα στους «Φαίακες», μοιράστηκε και φρούτο έξω από το γήπεδο. Για ένα ολοκληρωμένο γεύμα...

osfp38

Επιστροφή και πάλι στο Καραϊσκάκη για την 18η αγωνιστική με τον Πανσερραϊκό. Για μια ακόμη φορά ο κόσμος δίνει δυναμικό παρών όπως σε κάθε εντός έδρας ματς.

osfp39

Ο Ολυμπιακός διατηρεί το αήττητο εντός έδρας, με τον Πάντελιτς να σημειώνει το 2ο τέρμα του στο ματς βάζοντας μπροστά την ομάδα του με 3-2, πριν ο Ριέρα διαμορφώσει το τελικό 4-2.

osfp40

Νικηφόρο το πέρασμα των ερυθρολεύκων και από την Τρίπολη, για την 19η αγωνιστική, αφού το εύστοχο χτύπημα πέναλτι από τον Φουστέρ ήταν αρκετό.

osfp41

Υποδοχή πρωταθλητών και στο Βόλο για την 20ή αγωνιστική, για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου.

osfp42

Χαμόγελα από τους δύο προέδρους πριν την έναρξη του ματς, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να γελά τελευταίος, αφού ο Ολυμπιακός περνά και από τον Βόλο με σκόρερ και πάλι τον Φουστέρ.

osfp43

Το «1-0»... φοριέται πολύ από τον Ολυμπιακό που νικά και την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη για την 21η αγωνιστική, με τη βοήθεια, έστω κι αν δεν το ήθελε, του Αντεφέμι.

osfp44

Ταξίδι του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 22η αγωνιστική σε ένα ματς για γερά νεύρα.

osfp45

Ο Άρης ανοίγει το σκορ, ο Ολυμπιακός όμως καταφέρνει να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση με τον Φουστέρ να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του με 2-1.

osfp46

Ώρα για τη μεγάλη ρεβάνς για τον Ολυμπιακό, που υποδέχεται τον «αιώνιο» αντίπαλό του, Παναθηναϊκό για την 23η αγωνιστική με στόχο να αυξήσει τη διαφορά που τους χωρίζει.

osfp47

Οι φίλαθλοι περιμένουν πώς και πώς τους «πράσινους» και ιδιαίτερα τον Τζιμπρίλ Σισέ, στον οποίο δεν διστάζουν να δείξουν την... αδυναμία τους.

osfp48

Ο Γάλλος πρωταγωνιστεί παντού...

osfp49

Ο Μιραλάς, όμως, είναι αυτός που κάνει τη διαφορά βάζοντας σε θέση οδηγού τους ερυθρολεύκους...

osfp50

... και φωτιά στην εξέδρα!

osfp51

Ο Τζιμπούρ βρίσκει δίχτυα στις καθυστερήσεις του αγώνα δίνοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό με 2-1 και την ευκαιρία στην ομάδα του να ξεφύγει με 10 βαθμούς, φέρνοντάς την αγκαλιά με τον τίτλο.

osfp52

Φυσικά, όπως συμβαίνει σε κάθε μεγάλο ματς, οι διαπληκτισμοί δεν έλειψαν...

osfp53

Ήσυχος πια ο Ερνέστο Βαλβέρδε παει με την ομάδα του στη Νέα Σμύρνη χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα, με το τελικό 1-1 ανάμεσα σε Πανιώνιο και Ολυμπιακό να αφήνει ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες.

osfp54

Ο Ολυμπιακός δίνει τον επόμενο εντός έδρας αγώνα χωρίς κόσμο, λόγω τιμωρίας, με τον Εργοτέλη για την 25η αγωνιστική. Ο Αλμπέρτο Ριέρα είναι εκείνος που εμψυχώνει τους συμπαίκτες του από την εξέδρα και παίρνει ως «δώρο» το 3-0 από τους συμπαίκτες του.

osfp56

Νέα συνάντηση Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ μετά το Κύπελλο, αυτή τη φορά για την 26η αγωνιστική. Ο Τζιμπούρ «παγώνει» την... καυτή Τούμπα, όμως δεν ήταν για πολύ...

osfp57

Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν την ήττα με 2-1 και χάνουν την ευκαιρία να «σφραγίσουν» το πρωτάθλημα...

osfp-aek

Ίσως, όμως, ήθελαν να το κάνουν μέσα στο «σπίτι» τους και παρουσία του δικούς του κόσμου... Και το έπραξαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο, κόντρα στην ΑΕΚ, τρεις στροφές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος.

osfp-aek1

1-0 στο 2' με τον Τζιμπούρ...

osfp-aek2

2-0 στο 7' με Μέλμπεργκ...

osfp-aek3

3-0 στο 20' με Φουστέρ...

osfp-aek4

4-0 στο 61' και πάλι με τον Τζιμπούρ...

osfp-aek5

5-0 στο 68'΄με τον Μιραλάς...

osfp-aek6

6-0 στο 71' με τον Χολέμπας...

osfp-aek7

Τέλος το πρωτάθλημα κύριοι...

osfp-aek8

Μισή ντουζίνα γκολ στο Καραϊσκάκη και ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει τον 13ο τίτλο τα τελευταία 15 χρόνια!

osfp-aek9

Απόλυτα ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

osfp-aek10

Και ο γύρος του θριάμβου από τους παίκτες!

gazzetta.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...