Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ο «ατσάλινος» ΠΑΟΚ, επέστρεψε!


Ο «ατσάλινος» ΠΑΟΚ, επέστρεψε!

Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε κόντρα στον Ολυμπιακό μόνο τρεις βαθμούς, αλλά πολλούς περισσότερους. Το gazzetta.gr αναλύει τα κέρδη του «δικεφάλου» από το νικηφόρο ντέρμπι κόντρα στους Πειραιώτες.
Νίκες υπάρχουν πολλές, άλλες σημαντικές και άλλες λιγότερες σημαντικές. Πάντως, αυτή που πέτυχε χθες ο ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού ήταν παραπάνω από σημαντική αφού ήρθε με ανατροπή και σε ένα πολύ κομβικό σημείο.


Το... τρένο της Ευρώπης
Οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν πολλά κόντρα στους «ερυθρόλευκους» καθώς έσπασαν την... κατάρα της ηττοπάθειας των τελευταίων 14 ετών στην Τούμπα (18 Οκτωβρίου 1997 η τελευταία νίκη). Ομως, το πιο σημαντικό είναι πως ξανά μπήκαν στην πρώτη πεντάδα που οδηγεί στα πλέι οφ και ίσως να είναι πιο σπουδαίο στο τέλος και από τον τελικό.
Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μια ανάσα (μια νίκη) από την τρίτη θέση και θα την διεκδικήσει μέχρι τέλους, αφού παραμένει στις.. ράγες με προορισμό την Ευρώπη, ακόμα και αν αυτή (σ.σ. Ευρώπη) δεν έρθει μέσω της διοργάνωσης του Κυπέλλου.

Ηθικό και αυτοπεποίθηση την κατάλληλη στιγμή
Η νίκη επί του Ολυμπιακού ήρθε την κατάλληλη στιγμή (πριν τον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ) και ανέβασε την αυτοπεποίθηση και το ηθικό των παικτών του Μάκη Χάβου, οι οποίοι θα κατέβουν με άλλη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας μεθαύριο για να αντιμετωπίσουν τον «δικέφαλο του Νότου». Σαφώς και στον ΠΑΟΚ έχουν ως προτεραιότητα να βρεθούν στον τελικό έπειτα από οχτώ χρόνια διεκδικώντας έναν τίτλο.

Με άλλη διάθεση και ο κόσμος
Αλλη διάθεση θα έχει το βράδυ της Τετάρτης και ο κόσμος του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι φίλαθλοι του «δικεφάλου» περιμένουν με ανυπομονησία την είσοδο στον τελικό του Κυπέλλου για να πανηγυρίσουν έναν τίτλο της ομάδας τους. Μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις κερκίδες υπάρχει ενθουσιασμός και σιγουριά για την πρόκριση και σίγουρα την Τετάρτη η ατμόσφαιρα στο γήπεδο θα είναι... καυτή.

Βρήκε την χαμένη του ενεργητικότητα
Προς το τέλος ενός πρωταθλήματος, συνήθως, οι ομάδες παρουσιάζονται κουρασμένες και τα στάνταρ απόδοσης είναι πεσμένα. Ομως, αυτό στον ΠΑΟΚ δεν ισχύει αφού σε ένα πολύ κομβικό σημείο (τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της Σούπερ Λιγκ) φάνηκε ότι βρήκε την χαμένη του ενεργητικότητα και εμφανίστηκε ξανά ο «ατσάλινος» ΠΑΟΚ, που μασάει σίδερα!

Με ψυχικά αποθέματα...
Οπως αναφέραμε και παραπάνω, η νίκη επί του Ολυμπιακού έδωσε περισσότερους από τρεις βαθμούς στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις μεγάλες νίκες και έδειξε πως έχει τα ψυχικά αποθέματα για να γυρίσει ακόμα και ματς κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο. Αλλωστε, η χθεσινή ήταν η δεύτερη μόλις ανατροπή του  «δικεφάλου» στο φετινό πρωτάθλημα καθώς η πρώτη ήταν στην πρεμιέρα με τον Πανσερραϊκό (από 0-1 σε 3-2).

Η επιστροφή του «Μέσι»
Ο «Ελληνας Μέσι», όπως είχαν χαρακτηρίσει (όταν έπαιζε ακόμα στον Εργοτέλη) τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, δεν έχει δείξει ούτε το μισό από το ταλέντο που διαθέτει στον ΠΑΟΚ. Ομως, η εμφάνιση του και το παλικαρίσιο γκολ που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό, ευελπιστούν από το ασπρόμαυρο στρατόπεδο να τον κάνει ξανά τον «Κούτσια» που όλοι θαύμαζαν στην κρητική ομάδα. Σίγουρα, ο Κουτσιανικούλης έχει όλα τα φόντα για να βοηθήσει τον «δικέφαλο» περισσότερο από ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα.

gazzetta.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...