Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Βρετανία: Δωροδοκούν τα παιδιά για να διαβάζουν!




Μία λίρα την ημέρα δίνει η διεύθυνση δημοτικού σχολείου στο Λέστερ της Βρετανίας στους μικρούς μαθητές, για να παρακολουθούν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και να γίνονται καλύτεροι μαθητές και κατ' επέκταση, το σχολείο να βελτιώσει τις συνολικές του επιδόσεις στις γενικές εξετάσεις.

Ως επιπλέον επιβράβευση, η διεύθυνση του σχολείου αποφάσισε, ότι κάθε μαθητής που θα παρακολουθεί και τα 30 μαθήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας, θα λαμβάνει επιπλέον πέντε λίρες το μήνα, δηλαδή περίπου έξι ευρώ.

Την παράξενη αυτή μέθοδο, υιοθέτησε το σχολείο, καθώς το 2010, οι συνολικές επιδόσεις του συγκεκριμένου σχολείου στις γενικές εξετάσεις ήταν κάτω από τον εθνικό μέσο όρο της Βρετανίας.

Τα επιπλέον μαθήματα αφορούν στην ανάγνωση, στην έκθεση και στα μαθηματικά και διεξάγονται κάθε ημέρα από τις οκτώ μέχρι τις εννέα παρά τέταρτο το πρωί, πριν ξεκινήσουν τα κανονικά μαθήματα.

Πάντως, η μέθοδος αυτή του σχολείου προκαλεί τη δυσαρέσκεια ειδικών αλλά και γονέων, που θεωρούν ότι τα παιδιά δέχονται υπερβολική πίεση, καθώς και ότι δε θα έπρεπε να παρακολουθούν επιπλέον μαθήματα εκτός των κανονικών ωρών του σχολείου.

«Είναι απελπιστικά, απελπιστικά λυπηρό που τα σχολεία ποντάρουν τόσα πολλά σε αυτά τα τεστ. Τα παιδιά σε τόσο μικρή ηλικία χρειάζονται ελεύθερο χρόνο μακριά από το σχολείο. Χρόνο για να είναι παιδιά. Χρόνο για να βρίσκονται με την οικογένειά τους και για να παίζουν. Αυτή η πίεση μπορεί να οδηγήσει σε χειρότερες επιδόσεις», σχολίασε εκπρόσωπος βρετανικής ένωσης δασκάλων.

«Μέχρι στιγμής η νέα μέθοδος λειτουργεί, αφού τα δύο τρίτα των δεκάχρονων μαθητών παρακολουθούν τα μαθήματα. Το βλέπουμε ως μία επιπλέον προτροπή για τα παιδιά, να έρχονται και να ξεκινούν τα μαθήματά τους νωρίτερα. Τους μιλάμε και για την αγορά εργασίας, τους βοηθάμε να έχουν φιλοδοξίες. Το μικρό χρηματικό ποσό που τους προσφέρουμε είναι μία επιβράβευση για τη σκληρή τους δουλειά»,
τονίζει  ο διευθυντής του σχολείου.

cosmo.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...