Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Άγριο σφυροκόπημα στην Τρίπολη – Δεν κάνει βήμα πίσω ο Καντάφι – Διπλωματικά παζάρια στο ΝΑΤΟ

  - Ομπάμα: θα οχυρωθεί στις θέσεις του ο Καντάφι
  - Δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν λίγο πριν χαράξει στην Τρίπολη
  - Απελευθέρωσαν ξένους δημοσιογράφους οι καθεστωτικοί
  Η ¨Αυγή της Οδύσσειας” χτύπησε... χαράματα. Χωρίς να ακουστούν πυρά αντιαεροπορικών, χωρίς να ακουστεί ήχος αεροπλάνων οι κάτοικοι της Λιβυκής πρωτεύουσας ένιωσαν την ώρα που χάραζε δύο ισχυρότατες εκρήξεις.

  Επρόκειτο πιθανότατα για πλήγματα από πυραύλους “τόμαχοκ” που χτύπησαν στην καρδιά της πρωτεύουσας ωστόσο ακόμη οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.


  Η επίθεση έρχεται λίγες ώρες μετά την κίνηση “καλής θέλησης” του Καντάφι να απελευθερώσει τους τρεις ξένους δημοσιογράφους τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί από την περασμένη Παρασκευή.

  Σε αυτούς περιλαμβάνονται δύο δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και ένας φωτογράφος του φωτογραφικού πρακτορείου Γκετί.

  Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος αφήνει να εννοηθεί ότι οι επιχειρήσεις μπορεί να κρατήσουν καιρό λέγοντας ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι, είναι πιθανό να επιλέξει να " οχυρωθεί στις θέσεις του " και να περιμένει τόσο την εφαρμογή της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, όσο και μια στρατιωτική προσβολή, η οποία θα επιφέρει βαρύτατα πλήγματα στις δυνάμεις του

  " Ο Καντάφι μπορεί να προσπαθήσει να οχυρωθεί στην τωρινή κατάσταση και να περιμένει, ακόμα και μπροστά στο ενδεχόμενο της επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, ακόμα και αν το αξιόμαχο των δυνάμεών του υποβαθμιστεί σημαντικά ", είπε ο πρόεδρος Ομπάμα.

  newsit.gr
  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...