Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

«Μπορεί να σε σκοτώσει ο Ολυμπιακός»

Πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν στην αποστολή της Σιένα να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού και να προκριθεί στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας έχει ο Σον Στόουνρουκ. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ/σέντερ μέσω του blog του στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης αναφέρθηκε στη δυναμική των «ερυθρόλευκων», αλλά δεν φάνηκε να χάνει την αισιοδοξία του.




«Ο Ολυμπιακός είναι πλήρης σε κάθε θέση: έχει σπουδαίους ψηλούς, γκαρντ και φόργουορντ. Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε πιο επικίνδυνο αντίπαλο. Μπορείς να περιορίσεις του ψηλούς, αλλά θα σε σκοτώσουν οι γκαρντ. Μπορείς να περιορίσεις τους κοντούς και να σε σκοτώσουν οι ψηλοί. Γι’ αυτό θα χρειαστεί ομαδική προσπάθεια. Ευτυχώς η μεγάλη μας δύναμη είναι η ομαδική άμυνα. Αμυνόμαστε συνολικά, κάνουμε αλλαγές στα μαρκαρίσματα κι έχουμε αλληλοβοήθειες. Έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα επικρατήσει. Πιστεύω πως θα είναι μία σπουδαία σειρά αγώνων. Άλλωστε συμμετέχουν μεγάλοι προπονητές και παίκτες, άρα όλα τα στοιχεία που απαιτούνται γι’ αυτό υπάρχουν. Ελπίζω να προκριθούμε, είτε γίνουν τρία είτε τέσσερα είτε πέντε παιχνίδια», δήλωσε ο Στόουνρουκ.

Παράλληλα εντόπισε αρκετές ομοιότητες με την προπέρσινη μονομαχία στην ίδια φάση της διοργάνωσης με τον Παναθηναϊκό. «Πριν δύο χρόνια ήμασταν στην ίδια θέση. Αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό, κερδίσαμε ένα ματς στην Αθήνα, αλλά μετά χάσαμε δύο στην έδρα μας. Φέτος πάμε ξανά στην Ελλάδα με στόχο τη νίκη και το πλεονέκτημα έδρας είναι απλώς ένα ατού, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Αυτή η σειρά μπορεί να κριθεί στα τρία ή στα πέντε παιχνίδια και να περάσει οποιοσδήποτε. Αυτό που έχει σημασία είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι μέχΟλρι το τέλος. Η παρουσία στα προημιτελικά συνιστά μία μεγάλη ευκαιρία για μας κι ελπίζω να την εκμεταλλευτούμε στο έπακρο».

Τέλος, αναφορικά με την επιστροφή του Μπο ΜακΚάλεμπ στη δράση και το πώς με ηγέτη τον Νίκο Ζήση καλύφθηκε το κενό του στο διάστημα της απουσίας του Αμερικανού γκαρντ λόγω τραυματισμού, ο Σον Στόουνρουκ είπε: «Η απουσία του Μπο ΜακΚάλεμπ ήταν μεγάλη. Καταφέραμε όμως να φτάσουμε στα προημιτελικά με τον Νίκο Ζήση να μας οδηγεί. Είναι ένας σπουδαίος γκαρντ, με τεράστια πείρα, αλλά έχει εντελώς διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από τον ΜακΚάλεμπ και δεν ξέραμε πώς θα προσαρμοζόμασταν σε αυτή την αλλαγή. Αλλάξαμε το στυλ παιχνιδιού μας και ευτυχώς προσαρμοστήκαμε γρήγορα. Πλέον στις τελευταίες προπονήσεις ο Μπο επέστρεψε και ελπίζω να είναι έτοιμος να μας βοηθήσει. Αν τα καταφέρει, θα είναι ένα μπόνους για μας».

Πηγή: sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...