Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Τη «θρυλική» Λιζ Τέιλορ θυμούνται σταρ και πολιτικοί


Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ πέθανε στον ύπνο της σε ηλικία 79 ετών. Τα τελευταία χρόνια την ταλαιπωρούσαν πολλά προβλήματα υγείας
«Στεναχωρήθηκα τόσο πολύ που άκουσα ότι αυτός ο μεγάλος θρύλος πέθανε» είπε η Μαντόνα. «Τη θαύμαζα, όχι μόνο σαν ηθοποιό, αλλά και για την θαυμάσια και εμπνευσμένη δουλειά της ως ακτιβίστρια κατά του AIDS».

«Είναι το τέλος μιας εποχής» είπε η Μπάρμπρα Στράιζαντ. «Δεν ήταν απλά η ομορφιά της ή το γεγονός ότι ήταν σταρ. Ήταν η ανθρωπιά της» πρόσθεσε.

«Ήταν αστεία. Ήταν γενναιόδωρη. Έκανε την κάθε στιγμή να μετρά» πρόσθεσε.

«Δεν ξέρω τι είναι πιο εντυπωσιακό: το μέγεθός της σαν σταρ ή το μέγεθός της σαν φίλη» είπε η Σίρλεϊ Μακ Λέιν.

«Μια πραγματική σταρ» τη χαρακτήρισε η Λάιζα Μινέλι, λέγοντας ότι ήταν πάντα δίπλα της.

«Η Λιζ ήταν μια αγαπημένη φίλη» είπε η Dame Τζούλι Άντριους. «Υπήρξε μια θρυλική γυναίκα του Χόλιγουντ και θα την θρηνήσουν σε ολόκληρο τον κόσμο» συμπλήρωσε.

Εκτός από τις... κυρίες του Χόλιγουντ φόρο τιμής απέτισε στην Λιζ Τέιλορ και ο Μίκι Ρούνεϊ, με τον οποίο πρωταγωνίστησαν μαζί στην ταινία National Velvet, η οποία την ανέδειξε σε μεγάλη σταρ.

Θλίψη εκφράζει ο πολιτικός κόσμος

«Η κληρονομιά της Ελίζαμπεθ θα ζει σε πολλούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, των οποίων η ζωή θα είναι μεγαλύτερη και καλύτερη εξαιτίας της δουλειάς της και των συνεχών προσπαθειών εκείνων που ενέπνευσε» ανέφερε το ζεύγος Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον.

«Σημάδεψε για πάντα την ιστορία της Έβδομης Τέχνης» είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, λέγοντας ότι από μικρή ηλικία ήταν αφοσιωμένη στο πάθος της για τις ταινίες.

Ο Τζον Γουόρνερ, πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ και έκτος σύζυγος της Τέιλορ δήλωσε: «Θα τη θυμάμαι ως μια γυναίκα της οποίας η καρδιά και η ψυχή ήταν τόσο όμορφα όσο τα κλασικά πρόσωπα και τα μαγευτικά μάτια».

«Παθιασμένη και φιλεύσπλαχνη» την χαρακτήρισε η Νάνσι Ρίγκαν. «Ήταν πραγματικός θρύλος και θα μας λείψει».

Δεκάδες άτομα άφησαν λουλούδια, φωτογραφίες και σημειώματα στο «αστέρι» της Ελίζαμπεθ Τέιλορ στη Λεωφόρο της Δόξας.

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα θα γίνει η κηδεία της ηθοποιού σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Newsroom ΔΟΛ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...