Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Τεράστια ερωτήματα για το μακελειό στου Ρέντη – Μόλις 22 και 23 ετών οι νεκροί αστυνομικοί

Μάχη δίνουν στο νοσοκομείο οι άλλοι δύο τραυματίες
Άφαντοι οι αδίστακτοι δολοφόνοι, ζήτημα τιμής για την αστυνομία η σύλληψή τους
Τραγικά λάθη στην επιχείρηση που άφησαν ακάλυπτους τους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Γιατί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής τρομοκρατών ο υπουργός
Δυο νεαροί αστυνομικοί άφησαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος χθες το απόγευμα στου Ρέντη. Ο Γιάννης Ευαγγελινέλης και ο Γιώργος Σκυλογιάννης υπηρετούσαν στο σώμα από το 2008 και το 2009, μόλις δυο χρόνια ο πιο έμπειρος.


Εκπαιδευμένοι, αλλά και με αρκετά περιστατικά στο ενεργητικό τους καθώς η ομάδα ΔΙΑΣ καθημερινά είναι στην πρώτη γραμμή, όπως κάθε μέρα έτσι και χθες το απόγευμα απάντησαν στην σήμα μετά τη ληστεία στο περίπτερο στο Μενίδι και ανέλαβαν δράση.
Κάπου εδώ ξεκινούν μια σειρά από ερωτήματα.

Αναπάντητα ερωτήματα

Η αστυνομία είχε από την πρώτη στιγμή την περιγραφή και το αριθμό του τζιπ των δραστών το οποίο οι πληροφορίες λένε ότι είχε εμπλοκή και στη ληστεία στα Άσπρα Σπίτια με λεία 250.000.
Δόθηκε η απαραίτητη σημασία στο περιστατικό ή στήθηκε μια επιχείρηση... ρουτίνας για μια ακόμη ληστεία;

Οι πρώτες κινήσεις δείχνουν ότι η επιχείρηση οργανώθηκε καλά. 15 μοτοσικλέτες ανέλαβαν δράση. Σχεδόν 30 αστυνομικοί με έναν στόχο.

Ακολούθησε “διακριτική” παρακολούθηση του τζιπ, πόσο διακριτική ήταν όμως από τη στιγμή που οι δράστες αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών και αποφάσισαν να στήσουν ενέδρα;
Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, όπως έπρεπε ζήτησαν ενισχύσεις. Οι ενισχύσεις έφτασαν. Ήταν τρία περιπολικά τα οποία τα επιχειρησιακά σχέδια λένε ότι “πάνε μπροστά” και καλύπτουν τους μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ.

Αυτό όμως φαίνεται δεν έγινε. Όταν οι δράστες βγήκαν από τη λεωφόρο Κηφισού, ύστερα έστριψαν και από τον παράδρομο και μπήκαν στην Περικλέους δεν ακολουθούνταν από περιπολικό αλλά από τις δύο μηχανές με τους τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.
Γιατί δεν είχαν κάλυψη οι 4 ηρωικοί αστυνομικοί; Υπήρξε λάθος εκτίμηση από τους ίδιους, λάθος οδηγίες από τον επικεφαλής;

Μένει να απαντηθεί. Το ζήτημα είναι ότι βρέθηκαν απέναντι στις κάννες ενός “καλάσνικοφ” και ενός πιστολιού, δέχθηκαν 23 σφαίρες.

Οι δύο νέοι δέχθηκαν το πρώτο κύμα και έπεσαν. Οι άλλοι δύο συνάδελφοί τους κατάφεραν να ανταποδώσουν τα πυρά.

16 φορές πυροβόλησαν κατά των δραστών. Οι αδίστακτοι κακοποιοί κατάφεραν όμως να ξεφύγουν.
Παρά την παρουσία, σύμφωνα με τα στοιχεία, άλλων 11 μηχανών και τριών περιπολικών. Πως μπόρεσαν να ξεφύγουν οι δράστες;

Εκτός κινδύνου οι δύο τραυματίες

Οι αστυνομικοί που έφτασαν πρώτοι στο σημείο του μακελειού είχαν να αντιμετωπίσουν δυο καταστάσεις δύσκολες. Είχαν έναν συνάδελφο νεκρό, έναν ακόμη με μια σφαίρα στο κεφάλι και δυο πεσμένους μέσα στα αίματα τραυματισμένους πιο ελαφρά.

Ακολούθησε ένας πανικός. Κλήθηκαν νέες ενισχύσεις, αλλά και ασθενοφόρα. Φάνηκε όμως ότι οι ενισχύσεις δεν κατάφεραν να εγκλωβίσουν τους δράστες που όλα δείχνουν ότι γνώριζαν πολύ καλά την περιοχή και γι αυτό την επέλεξαν ως τόπο ενέδρας και ύστερα διαφυγής.

Ευτυχώς η μεταφορά των τραυματιών στο νοσοκομείο ήταν άμεση. Για τους δύο που δέχθηκαν από μια σφαίρα στο στομάχι και το πόδι αποδείχθηκε σωτήρια. Οι γιατροί κατάφεραν να τους περιθάλψουν, να βγάλουν τις σφαίρες και πλέον νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Ζήτημα τιμής


Για “δολοφόνους αστυνομικών” κάνουν λόγο οι συνάδελφοί τους. Μιλούν για ανθρώπους αδίστακτους, οργανωμένους, που δεν διστάζουν να εμπλακούν σε μάχη.
200 αστυνομικοί έψαχναν όλη τη νύχτα σπίτι, σπίτι στου Ρέντη με τα όπλα στα χέρια. Δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος των ίδιων.

Το αυτοκίνητο, διάτρητο από τις σφαίρες των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ εντοπίστηκε, μέσα οι δολοφόνοι είχαν αφήσει και τα όπλα τους. Φαίνεται ότι είχαν και άλλο μέσο διαφυγής, αλλά και άλλα όπλα.

Τώρα η σύλληψή τους αποτελεί ζήτημα τιμής για τους αστυνομικούς.

“Άρωμα” τρομοκρατίας;

Ο υπουργός διέκοψε την επίσκεψή του στην Τουρκία και επέστρεψε αργά τη νύχτα. Με τις δηλώσεις του άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και αυτό της τρομοκρατίας.

Οι ληστές φαίνεται ότι εμπλέκονται και στη ληστεία στα Άσπρα Σπίτια που από την πρώτη στιγμή ερευνήθηκε ως μια ακόμη ληστεία για... την ενίσχυση του “τρομοκρατικού ταμείου”.
Όλα τα ενδεχόμενα μένουν ανοιχτά, μένουν όμως ανοιχτά και τα ερωτήματα.

newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...