Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Tο σεξ είναι φάρμακο για τον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες



Οι γυναίκες θέλοντας να αποφύγουν το σεξ χρησιμοποιούν μια πολύ γνωστή δικαιολογία, η οποία είναι ο πονοκέφαλος. Δυστυχώς όμως για αυτές, ιταλική έρευνα έδειξε πως το σεξ είναι φάρμακο για τον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες, γι’αυτό μάλλον θα πρέπει να βρoύν μια καινούργια δικαιολογία για να λένε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα η μελέτη αυτή έδειξε πως αυτό που πολλοί πίστευαν μέχρι τώρα, δηλαδή πως ο πονοκέφαλος μειώνει την σεξουαλική διάθεση δεν είναι αλήθεια, αντιθέτως μάλιστα ο ενοχλητικός αυτός πόνος αυξάνει την επιθυμία για σεξ, και αυτό διότι το σεξ αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης, δύο νευροδιαβιβαστών που επιδρούν στη συναισθηματική διάθεση.
Η έρευνα αυτή που έγινε από Ιταλούς επιστήμονες του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας, έδειξε πως το 45% του δείγματος έκανε κανονικότατα σεξ ακόμα και με πονοκέφαλο, ενώ το 13% αυτών απαλλάχθηκε από τον πόνο κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά την πράξη. Το στρες, το οποίο συνοδεύεται από την έκκριση ορμονών όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόνη, αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες του πονοκεφάλου, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως οι ορμόνες αυτές προκαλούν μεταξύ άλλων αύξηση του ρυθμού της καρδιάς (ταχυκαρδία), των αναπνοών (ταχύπνοια), αύξηση της αρτηριακής πίεσης και της μυϊκής τάσης. Σκεπτόμενοι λοιπόν όλα αυτά και έχοντας δει την εξέλιξη των μεθόδων για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων, μία εκ των οποίων είναι και το τσιρότο που ανακαλύφθηκε πριν μερικές εβδομάδες, βλέπουμε πως η εποχή που τα χάπια μας θεράπευαν από τον πόνο αυτό έφτασε στο τέλος της.
Οι σοβαροί πονοκέφαλοι που εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας προσβάλλουν συχνότερα τους άνδρες…παρά τις γυναίκες. Για κάθε 3 άνδρες, προσβάλλεται 1 γυναίκα από την πάθηση αυτή που αποκαλείται επίσης πονοκέφαλος του οργασμού. Συνολικά 1 άτομο στα 100 θα παρουσιάσει πονοκέφαλο οργασμού σε κάποια φάση της ζωής του. Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν τα πρώτα επεισόδια όταν είναι μεταξύ 20 και 24 ετών ή μεταξύ 35 και 44 ετών.
Ο κεφαλόπονος οργασμού μπορεί να είναι τύπου 1 (dull type) ο οποίος αρχίζει με αργό τρόπο και σταδιακά αυξάνεται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Βασικά ο τύπος αυτός αρχίζει πριν από το οργασμό και συνεχίζεται μετά. Σε ένα μεγαλύτερο ποσοστό είναι τύπου 2 (explosive type) αρχίζει ξαφνικά, είναι πολύ έντονος ευθύς εξ’ αρχής και η έναρξή του τοποθετείται μερικά δευτερόλεπτα μετά από τον οργασμό.
Ο κεφαλόπονος οργασμού εντοπίζεται και στις δύο πλευρές της κεφαλής (67% των περιπτώσεων). Είναι επίσης δυνατόν να είναι διάχυτος ή να εντοπίζεται στο πίσω μέρος της κεφαλής (76%).
Η εκδήλωση του κεφαλόπονου δεν έχει σχέση με το είδος των σεξουαλικών συνηθειών. Στο 94% των περιπτώσεων εκδηλώνεται κατά τη σεξουαλική πράξη με το συνήθη ερωτικό σύντροφο. Στο 35% των περιπτώσεων εκδηλώνεται κατά τον αυνανισμό. Μετά από την εκδήλωση των συμπτωμάτων, ο έντονος πονοκέφαλος μπορεί να διαρκέσει μέχρι 12 ώρες. Στη συνέχεια και για λίγες μέρες ο κεφαλόπονος παραμένει αλλά είναι πιο ήπιος. Οι ειδικοί συστήνουν να αποφεύγεται οποιαδήποτε νέα σεξουαλική δράση μέχρι να υποχωρήσει εντελώς ο πονοκέφαλος. Διαφορετικά υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανιστούν ξανά τα ίδια συμπτώματα.
Η ασθένεια δεν εκδηλώνεται με τον ίδιο τρόπο σε όλους τους ασθενείς. Σε μερικούς ο κεφαλόπονος του οργασμού θα συμβεί μόνο μια φορά στη ζωή τους. Σε άλλους η πάθηση εκδηλώνεται για πολλά χρόνια σχεδόν σε κάθε σεξουαλική τους δραστηριότητα. Στους περισσότερους ασθενείς, ο κεφαλόπονος αυτός εκδηλώνεται για μερικές εβδομάδες στο μεγαλύτερο ποσοστό των σεξουαλικών τους πράξεων και μετά σταματά. Οι ασθενείς που πάσχουν από άλλες μορφές πονοκέφαλου όπως ημικρανία ή πονοκέφαλο τάσης έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να προσβληθούν από πονοκέφαλους κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Οι ασθενείς διαπιστώνουν ότι όταν σταματούν τη σεξουαλική δραστηριότητα ο πονοκέφαλος φεύγει. Επίσης μειώνεται σε σημαντικό βαθμό ή και υποχωρεί όταν το άτομο που προσβάλλεται έχει ένα παθητικό ρόλο κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα.
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα που έγινε από Γερμανούς γιατρούς του πανεπιστημίου του Munster σε 51 ασθενείς που έπασχαν από πονοκέφαλους που εκδηλώνονταν όταν έκαναν σεξ. Οι γιατροί αυτοί διαπίστωσαν ότι η ινδομεθακίνη (μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο) όταν ληφθεί 1 ώρα πριν από μια σεξουαλική πράξη, μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση πονοκέφαλου οργασμού σε ασθενείς που πάσχουν από επαναλαμβανόμενα επεισόδια της πάθησης.
Επίσης ορισμένοι ασθενείς μπορούν να ανακουφιστούν από φάρμακα που ανήκουν στην οικογένεια των αναστολέων των β-αδρενεργικών υποδοχέων (όπως η προπρανολόλη) που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ψηλής πίεσης. Οι ασθενείς που έχουν υποστεί ένα πρώτο επεισόδιο κεφαλόπονου οργασμού πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους για να αποκλειστεί οποιαδήποτε άλλη πάθηση που μπορεί να είναι η αιτία του προβλήματος.
Παράλληλα ασθενείς που έχουν ακόμη συμπτώματα από ένα επεισόδιο οργασμικού πονοκέφαλου, δεν πρέπει να έχουν ξανά σεξουαλική δραστηριότητα μέχρι που να φύγουν τα συμπτώματα. Επιπρόσθετα η τήρηση παθητικού ρόλου μειώνει τις πιθανότητες εκδήλωσης του προβλήματος.
dailyfucks.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...