Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η πόλη με τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης στη Δυτική Ευρώπη..


Την χειρότερη θέση, στη Δυτική Ευρώπη, κατέχει η Αθήνα η οποία χαρακτηρίζεται, σε έρευνα που δημοσιεύει σήμερα το βρετανικό περιοδικό Economist, ως η πόλη με τις χειρότερες... συνθήκες διαβίωσης. Συγκεκριμένα η Αθήνα με βαθμολογία 81,2% – οριακά πάνω από τα επίπεδα βιωσιμότητας – και άριστα το 100, τερμάτισε και φέτος στην 63η θέση, μόλις μία θέση πάνω από το Σαντιάγο, στη Χιλή.
Οι λόγοι που οδηγούν την Αθήνα σε αυτή τη θέση, σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγεται κάθε χρόνο, ανάμεσα σε 140 πόλεις όλου του κόσμου, είναι το χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης και τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές.



Στην κορυφή της λίστας, ως το καλύτερο, το πιο ανθρώπινο και πιο φιλόξενο μέρος για να ζει κανείς μόνος ή με την οικογένειά του, βρίσκεται για πέμπτη συνεχή χρονιά το Βανκούβερ, στον Καναδά. Τη δεύτερη και τρίτη θέση καταλαμβάνουν η Μελβούρνη και η Βιέννη, ενώ τελευταία τερματίζει για άλλη µία χρονιά η Χαράρε, στη Ζιµπάµπουε.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες πόλεις της Δυτικής Ευρώπης θεωρούνται ιδανικές για να ζει κανείς, καθώς κατά μέσο όρο συγκεντρώνουν βαθμολογία μεγαλύτερη του 90%. Σε ότι αφορά το Λονδίνο, που θα φιλοξενήσει το 2012 τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σημείωσε πολύ μικρή πρόοδο ανεβαίνοντας µία θέση – από την 54η στην 53η.

Στις ΗΠΑ, η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην 56η θέση της κατάταξης, ενώ την υψηλότερη βαθμολογία συγκεντρώνει το Πίτσµπουργκ, στην 29η θέση. Το Λος Άντζελες υποχώρησε τρεις θέσεις καταλαμβάνοντας την 44η θέση.

Στην Ιαπωνία, η Οσάκα, ισοβαθμώντας με τη Γενεύη, καταλαμβάνει τη 12η θέση της λίστας και βρίσκεται πολύ πιο πάνω από το Τοκίο. Σε ότι αφορά την Κίνα, το Πεκίνο βρίσκεται στην 72η θέση έχοντας να αντιμετωπίσει μια σειρά σημαντικών προβλημάτων, με σοβαρότερο βεβαίως αυτό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ αντίθετα το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στην 31η θέση.


greece-salonika.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...