Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Η χήρα του Κουίν διεκδικεί αποζημίωση από Ελλάδα

Η χήρα του Άντονι Κουίν, Κάθριν, πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα για να διεκδικήσει το Κτήμα Άντονι Κουίν στη Ρόδο που κληρονόμησε από το σύζυγό της και σε περίπτωση που δεν το πάρει να διεκδικήσει αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο.

Επί του ζητήματος έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, με το γενικό γραμματέα του υπουργείουΟικονομικών.


Η Κάθριν Κουίν, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα«, κινητοποίησε για το λόγο αυτό και το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ.

Ο «Ζορμπάς» αγόρασε το Κτήμα Άντονι Κουίν, κοντά στην πλαζ Αφάντου και το Λαδικό, έναντι 64 χιλιάδων δραχμών αμέσως μετά τα γυρίσματα της ταινίας «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε», αλλά ποτέ δεν απέκτησε τους τίτλους ιδιοκτησίας.

Σκοπός του, όπως έλεγε, ήταν να αποκτήσει έναν όρμο σε ελληνικό νησί για να δημιουργήσει κέντρο για καλλιτέχνες και κινηματογραφιστές, αλλά η γραφειοκρατία εμπόδισε να πάρει τους τίτλους ιδιοκτησίας.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες αποκλείουν να του δοθούν τίτλοι ιδιοκτησίας μετά θάνατον, ενώ ούτε η Κάθριν Κουίν μπορεί εύκολα να λάβει αποζημίωση, καθώς θα πρέπει πρώτα το θέμα να περάσει από τη Βουλή.

Αυτός είναι και ο λόγος που η χήρα Κουίν, ζήτησε ακόμα και τη βοήθεια της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία θα έθετε το θέμα, εάν δεν είχε αναβληθεί, λόγω των γεγονότων τηςΑιγύπτου, η επίσκεψή της στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ:cosmo


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...