Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

«Αύριο η οριστική απόφαση για τον τελικό»

«Αύριο η οριστική απόφαση για τον τελικό»

Για την πιθανή αναβολή του Κυπέλλου, αλλά και για τη στάση του Υπουργείου παιδείας μίλησε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης. «Να δοθεί τελειωτικό χτύπημα», ανέφερε για την καταπολέμηση της βίας.

Ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης ανέφερε χαρακτηριστικά στο αθλητικό ραδιόφωνο NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

... για το θέμα της διεξαγωγής του τελικού με μαθητές:«Είχε αναλάβει το θέμα των μαθητών το Υπουργείο Παιδείας. Είχε ζητηθεί από την πλευρά μας να υπάρχει ταυτοποίηση στοιχείων μαθητών και γονέων και το Υπουργείο είχε δεσμευτεί να αναλάβει αυτό το κομμάτι. Σήμερα το Υπουργείο Παιδείας άλλαξε την τακτική του. Ίσως ένας λόγος είναι και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Αύριο στην αστυνομική διεύθυνση θα παρθεί η οριστική απόφαση».

... για το αν καθυστέρησε η σύσκεψη: «Εμείς σαν ομοσπονδία είχαμε ζητήσει πολύ καιρό πριν να γίνει σύσκεψη με την αστυνομία, γιατί από εκεί ξεκινούν τα πάντα. Αυτή έχει δικαίωμα να καλέσει τους παράγοντες διεξαγωγής του αγώνα. Όποτε μας κάλεσε, εμείς πήγαμε. Αν δεν γίνονταν τα επεισόδια στο ντέρμπι του ποδοσφαίρου, πιθανότατα θα γινόταν ό,τι πέρυσι και πρόπερσι. Κι αυτό άσχημο θα ήταν, αλλά θα πηγαίναμε σε τέτοιο ματς. Αυτά που έγιναν στο ‘Καραϊσκάκη’ και οι συνεχείς δηλώσεις των προέδρων δημιούργησαν αυτό το κλίμα».

... για τον κίνδυνο επεισοδίων: «Η ομοσπονδία είχε κάνει εξ αρχής τις προτάσεις της. Σε θέματα ασφαλείας η ΕΟΚ δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις ή να πει τι μέτρα θα ληφθούν. Η αστυνομία ξέρει πάντοτε τι πρέπει να γίνει. Ζούμε σε μια περίοδο, που τα πράγματα είναι οξυμένα. Τα τελευταία χρόνια έχουν συμβεί απίθανα πράγματα. Δεν είναι θέμα να κάνουμε έναν αγώνα και να θρηνήσουμε θύματα. Έχουμε ξεφύγει πλέον και θα πρέπει κάποτε να γίνει σοβαρή προσπάθεια και να δοθεί ένα τελειωτικό χτύπημα σε αυτή την ιστορία».

... για την πηγή των επεισοδίων και τις ευθύνες των σωματείων: «Στους συνδέσμους έχουν εμφυσήσει άτομα που κρύβονται πίσω από τα σήματα των ομάδων και κάνουν αυτά τα πράγματα. Το κράτος πρέπει να νομοθετήσει έτσι ώστε να μη χρησιμοποιεί κάποιος τα σήματα των συλλόγων, να καλύπτεται πίσω από εκεί και να κάνει αυτά τα πράγματα. Είναι λογικό αυτοί να έχουν άμεση σχέση με τις ομάδες. Αυτοί οι λίγοι έχουν διώξει τους πολλούς από το γήπεδο. Ποιος σώφρων άνθρωπος θα πάρει το παιδί του να πάει στο γήπεδο; Γιατί όταν παίζει η Εθνική ομάδα έρχεται ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων με τα παιδιά και τις γυναίκες τους; Έχουμε όλοι τις ευθύνες μας. Τα σωματεία έχουν κι αυτά σοβαρές ευθύνες. Όποιοι από τους προέδρους επιχείρησαν να διαλύσουν αυτές τις ομάδες, στο τέλος αποχώρησαν αυτοί από το χώρο».

  ... για το αν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες σε ενδεχόμενη αναβολή: «Δεν νομίζω ότι δεν θα βρεθεί μία ημερομηνία να κάνουμε τον τελικό. Θα προκληθεί μία αναταραχή στο πρόγραμμα, αλλά θα βρεθεί λύση». 

... για την έλευση του Ηλία Ζούρου στην Αθήνα με τη Ζαλγκίρις και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής: «Ο κ. Ζούρος έρχεται γιατί παίζει η ομάδα του. Σύντομα θα έχετε την ανακοίνωση του προπονητή. Άλλωστε η συγκρότηση της Εθνικής ομάδας δεν θα είναι σήμερα ή αύριο».

... για την κατάσταση της υγείας του Κώστα Πετρόπουλου μετά τη λεπτή επέμβαση που του έγινε πρόσφατα: «Μια χαρά είναι. Έχει έρθει μάλιστα και στην Πάτρα. Πάει πολύ καλύτερα και είναι ευχάριστο το γεγονός ότι θα είναι σύντομα κοντά μας».
gazzetta.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...