Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

5 έξυπνες συμβουλές για να χάσετε βάρος!


α σύγχρονα κοινωνικά πρότυπα επιβάλλουν μια όμορφη και λεπτή σιλουέτα.
Για να πετύχετε κάτι τέτοιο, είναι ζωτικής σημασίας να βρείτε την πιο αποτελεσματική δίαιτα και φυσικά να την ακολουθήσετε.




Ανεξάρτητα όμως από τη δίαιτα που θα επιλέξετε, υπάρχουν 5 αποτελεσματικές συμβουλές για την απώλεια βάρους, που μπορούν -σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς- να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το κορμί που ονειρεύεστε:

1. Ενυδατωθείτε. Είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πετύχετε εκπληκτικά αποτελέσματα. Πολύ συχνά οι άνθρωποι συγχέουν το αίσθημα της δίψας με το αίσθημα της πείνας και αυτό καταλήγει στην υπερκατανάλωση φαγητού. Όμως αντί να καταβροχθίσετε ό, τι βρείτε μπροστά σας, είναι προτιμότερο να πίνετε άφθονο νερό και θα αισθανθείτε ικανοποιημένοι.

Το σώμα σας έχει δυσκολίες να διακρίνει πότε διψάει και πότε πεινάει. Οπότε πιείτε άφθονο νερό και ακόμη περισσότερο όταν γυμνάζεστε.

2. Προσέξτε τι τρώτε. Σκεφτείτε για λίγο τα τρόφιμα που καταναλώνετε. Ζούμε στην εποχή της ευκολίας και της υπερβολής και αν θέλετε να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, θα δείτε ότι έχετε κακές διατροφικές συνήθειες. Προσπαθήστε την επόμενη φορά, που θα θέλετε να φάτε κάτι γλυκό, να φάτε μερικά φρέσκα φρούτα αντί για μια σοκολάτα.

3. Περισσότερα γεύματα σημαίνει λιγότερη πείνα - Ακούγεται ευχάριστο, αλλά είναι γεγονός ότι όσο πιο συχνά τρώτε κατά τη διάρκεια της ημέρας τόσο πιο εύκολο θα είναι να ικανοποιήσετε την πείνα σας. Θυμηθείτε όμως ότι οι διαιτολόγοι δε συνιστούν να τρώτε μεγάλες μερίδες. Στην πραγματικότητα συνιστάται να τρώτε αρκετές μικρότερες μερίδες και να προσθέτετε κάποια σνακ ανάμεσα στα γεύματα. Σιγουρευτείτε ότι τρώτε 5 με 7 μικρές μερίδες κάθε μέρα, έτσι ώστε να μην πεινάτε.

4. Φροντίστε να ξεκουράζεστε και να κοιμάστε αρκετά. Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι η έλλειψη ξεκούρασης και ύπνου μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται μεγαλύτερη πείνα και να τρώνε περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

5. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και άλλες συμβουλές, όπως η τακτική άσκηση και ο υπολογισμός των θερμίδων, αλλά το πιο σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσετε ότι δεν υπάρχει μαγική συνταγή στο θέμα της απώλειας βάρους.

Χρειάζεται να δουλέψετε σκληρά και σε καθημερινή βάση. Αν έχετε πραγματικά αποφασίσει να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους που θα βελτιώσει την υγεία και την εικόνα σας, τότε αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο και αρκετή προσπάθεια.

katinatv
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...